Skip to main content

Massief houten vloeren en hun voor- en nadelen

Gepost op 01 april 2020

Massief houten vloeren zijn al langere tijd populair, mede door de vele voordelen die dit type vloer biedt. Massief houten vloeren zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook makkelijk (zelf) te leggen en hebben doorgaans een aantrekkelijk prijskaartje. Toch beschikt dit soort vloer ook over een aantal nadelen. Denk je erover om binnenkort een massief houten vloer aan te schaffen? In dit artikel vind je verschillende voor- en nadelen van massief houten vloeren, zodat de overweging wellicht al iets gemakkelijker wordt.

 

De voordelen van een massief houten vloer

Allereerst zien massieve vloeren er vaak goed uit. Ze geven je woning een rustige en warme uitstraling. De houten planken zijn een natuurproduct, waardoor de vloer natuurlijk oogt en bovendien uniek is. Verder zijn massief houten vloeren erg duurzaam. Als je op zoek bent naar een vloer waar je jarenlang van kunt genieten, is dit type vloer dus zeker een geschikte optie. Een houten vloer gaat doorgaans langer mee dan laminaat of parket. Mocht er toch een kras in de vloer komen, dan kun je deze makkelijk wegschuren. Een houten vloer leggen kun je prima zelf doen. Mocht je dit niet aandurven, dan kun je uiteraard altijd de hulp inschakelen van experts.

 

De nadelen van een massief houten vloer

Naast voordelen, heeft dit type vloer natuurlijk ook een aantal nadelen. Eén van die nadelen is bijvoorbeeld dat massief houten vloeren niet geschikt zijn voor vochtige ruimtes, zoals badkamers, schuren, keukens of kelders. Vaak zijn deze vloeren namelijk gevoelig voor vocht. Wil je graag vloerverwarming op je houten vloer? Ook dan zijn massief houten vloeren vaak geen goede optie. Door vloerverwarming kan dit type vloer namelijk uitdrogen en krom gaan trekken. Wil je toch graag vloerverwarming op je vloer? Overleg dan met een specialist wat de mogelijkheden zijn.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?