Skip to main content

Massief houten vloer, wat zijn de voor- en nadelen?

Gepost op 30 augustus 2020

Denk je erover om een massief houten vloer aan te schaffen voor in je woning of bijvoorbeeld voor op kantoor? Massief houten vloeren zijn één van de oudste vloeren die er bestaan. Ze worden vaak gekozen als type vloer en dat is zeker niet voor niks. Ze brengen namelijk best wat voordelen met zich mee. Daarnaast zijn er echter ook en aantal nadelen te bedenken, lees snel verder!

Voordelen van massief houten vloeren

Allereerst zijn massief houten vloeren erg duurzaam. Ze kunnen tientallen jaren meegaan, doordat ze vaak geschuurd en afgewerkt kunnen worden. Zo kun je eventuele beschadigingen aan de massief houten vloer eenvoudig wegwerken, door deze eruit te schuren. Om die reden worden massief houten vloeren vaak gebruikt op plekken waar veel mensen lopen, zoals in cafés, bibliotheken of in winkels. Houten vloeren specialisten raden massief houten vloeren dan ook al snel aan als ideale vloer.

Daarnaast is een massief houten vloer natuurlijk vaak erg mooi. Iedere massief houten vloer is uniek en beschikt over een eigen patroon en combinatie van nerven en kleuren, waardoor je dit type vloer perfect aan kunt laten sluiten op je interieur. 

Nadelen van een massief houten vloer

Massief houten vloeren brengen ook wat nadelen met zich mee. Zo kunnen ze niet goed tegen water, de vloer kan hierdoor vervormen. Het is dan ook niet verstandig om een massief houten vloer in vochtige ruimten te leggen, zoals in de badkamer of in een schuur.

Ook gaan vloeren van massief hout helaas niet samen met vloerverwarming. De vloer kan hierdoor namelijk uitdrogen, waardoor deze uiteindelijk kromtrekt. 

Wil je graag een massief houten vloer (laten) leggen in je woning? Laat je van tevoren informeren over dit type vloer door een houten vloeren specialist en ontdek of massief houten vloeren geschikt zijn voor jou en je woning!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?