Skip to main content

Laminaat: welke soorten zijn er?

Gepost op 01 december 2020

Laminaat is een erg populaire vloersoort. Als je graag een houtlook vloer wilt die tegelijkertijd wél makkelijk is in onderhoud (in tegenstelling tot een echte houten vloer), zit je met laminaat wel goed. Heb je eenmaal besloten voor laminaat te gaan, dan ben je er echter nog niet. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten, kleuren, breedtes, diktes en structuren beschikbaar. Parket laminaat, hout laminaat, houtlook laminaat; de opties zijn oneindig. Om je een eindje op weg te helpen bij je keuze vind je in dit artikel verschillende soorten laminaat waar je uit kunt kiezen.

Soorten laminaat

Laminaat is te krijgen in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit visgraat laminaat, vlak laminaat, parket laminaat, eikenhout laminaat of vinyl laminaat. Vaak is laminaat niet te onderscheiden van een echte houten vloer, maar is het tegelijkertijd wel veel makkelijker te onderhouden en bovendien een stuk goedkoper. 

De dikte, breedte en lengte van het laminaat

Er zijn verschillende diktes waar je uit kunt kiezen bij het kopen van laminaat. Deze variëren meestal tussen de 6 tot 12 millimeter. Dikkere vloeren geven meer demping. Heb je onderburen, dan kan het dus goed zijn om voor een dikkere vloer te gaan. Ook qua breedte en lengte van het laminaat zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je je woning er ruimtelijker uit laten zien, ga dan voor een vloer met brede planken.

Verschillende kleuren laminaat

De kleur van het laminaat kun je bepalen aan de hand van persoonlijke voorkeur, maar het is uiteraard ook belangrijk dat deze bij de rest van je interieur past. Bovendien geven donkere kleuren je woning een andere uitstraling dan lichte kleuren. Er zijn allerlei verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen; het is dus verstandig om van tevoren goed te bedenken wat voor kleur laminaat je graag zou willen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?