Skip to main content

Laminaat schoonmaken: De beste manier om het te doen

Gepost op 21 september 2022

Laminaatvloeren zijn tegenwoordig een populaire keuze, dankzij hun duurzaamheid en lage prijs. Het kan echter lastig zijn om schoon te maken – vooral als u niet weet hoe u dat het beste kunt doen! Hier bespreken we de beste manieren om laminaatvloeren schoon te maken. We geven ook tips om te voorkomen dat er strepen en vlekken op uw vloeren komen.

Regelmatig stofzuigen

Voor het schoonmaken van laminaat kunt u het beste regelmatig stofzuigen. Zo verwijdert u al het vuil en stof dat van buiten is gekomen. U moet uw vloeren ook wekelijks dweilen met een vochtige dweil.

Wel of geen water gebruiken?

Er is een grote discussie over het al dan niet gebruiken van water bij het schoonmaken van laminaatvloeren. Water kan de vloer beschadigen, dus u kunt het beter vermijden. Gebruik in plaats daarvan een vochtige mop met een laminaatvloer reiniger. Dit reinigt uw vloeren zonder ze te beschadigen

Vergeet de randen niet!

Vergeet bij het schoonmaken van laminaat de randen en hoeken niet. Deze gebieden kunnen moeilijk bereikbaar zijn, maar het is belangrijk om ze ook schoon te maken. Gebruik een stofdoek of microvezeldoek om al het vuil te verwijderen

Vermijd watervlekken door deze tips te volgen

Gebruik een microvezeldoek om strepen en vlekken te voorkomen. Zo vermijdt u watervlekken op uw laminaat. Gebruik geen agressieve chemicaliën of reinigingsmiddelen, want die kunnen de vloer beschadigen.

Wij hopen dat dit u heeft geholpen te begrijpen hoe u laminaat het beste kunt schoonmaken. Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag! Bedankt voor het lezen!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?