Skip to main content

Laminaat of parket?

Gepost op 01 maart 2021

Wil je graag een nieuwe vloer aanschaffen voor in je woning en twijfel je tussen laminaat en parket? Deze vloeren brengen allebei verschillende voor- en nadelen met zich mee, waardoor het lastig kan zijn om tot een goede beslissing te komen. Om de zoektocht naar jouw ideale vloer iets gemakkelijker te maken hebben we een aantal voor- en nadelen van deze vloeren voor je op een rijtje gezet.

De kosten van de vloer

De keuze voor een bepaald type vloer is natuurlijk deels afhankelijk van het budget dat je voor ogen hebt. Heb je wat minder te besteden, dan kun je beter voor laminaat gaan. Vaak is laminaat goedkoper dan parket, doordat het gemaakt wordt van goedkope materialen. Parket is daarentegen duurzamer, het kan een leven lang meegaan (als je de vloer goed onderhoudt). Slijtage is natuurlijk onvermijdelijk, maar je kunt parket tussentijds schuren en beschadigingen wegwerken. 

Het leggen van de vloer

Laminaat is vaak moeilijker om te leggen dan parket. Voor parket dien je in de meeste gevallen een professionele parketteur in te schakelen. Laminaat kun je vaak makkelijk zelf leggen, als je een beetje handig bent. Dankzij het klik-systeem klik je de laminaatplanken eenvoudig in elkaar. Bovendien kun je de vloer ook weer eenvoudig verwijderen dankzij dit handige systeem. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld van plan bent om te gaan verhuizen.

De vloer onderhouden

Een laminaatvloer maak je eenvoudig schoon door te dweilen. Beschik je daarentegen over parket, dan wordt dit al wat lastiger. Deze vloer dient namelijk zo min mogelijk in contact te komen met water. Gebruik voor parket dus het beste alleen een stofzuiger. Parket kun je tussentijds echter wel renoveren door de vloer te schuren en in olie te zetten. Bij laminaat is dit niet mogelijk, waardoor dit type vloer minder lang mee zal gaan.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam