Houten vloer of leen aminaat vloer

Laminaat met houten toplaag: de voordelen

Laminaat met houten toplaag staat ook wel bekend als lamelparket. Steeds meer mensen kiezen voor dit type vloer. En dat is niet zo gek, het is namelijk niet alleen mooi, maar lamelparket brengt daarnaast ook een heleboel voordelen met zich mee. Hieronder vind je een handig overzicht.

Goed te betalen

Wanneer je een vloer koopt, wil je waarschijnlijk het liefst niet teveel geld uitgeven. Is dit bij jou ook het geval? Dan kan laminaat met houten toplaag een goede optie zijn. Alleen de bovenste laag van de vloer, dus de laag die je ziet, is gemaakt van hardhout. Alles wat daaronder ligt bestaat uit goedkoper hout, waardoor het geheel een stuk minder kost dan een volledig houten vloer. Laminaat met houten toplaag is dus een goede keuze wanneer je een beetje op je geld wilt letten, maar tegelijkertijd toch een mooie vloer wilt.

Vloerverwarming plaatsen? Dat kan

Wil je graag vloerverwarming, zodat je in de winter lekker met blote voeten door het huis kunt lopen? Dan is dat goed mogelijk in combinatie met laminaat met houten toplaag. Deze vloer kan namelijk goed tegen temperatuurverschillen en de warmteweerstand ligt ook nog eens een stuk lager dan bijvoorbeeld bij massief parket. 

Milieuvriendelijk

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke vloer? Dan is laminaat met houten toplaag een goede keuze. Er wordt een stuk minder hardhout gebruikt, aangezien alleen de toplaag van dit type hout wordt gemaakt. Om die reden is lamelparket duurzamer dan veel andere soorten parket. 

Laminaat met houten toplaag kan breed gelegd worden

Lamelparket kun je tot wel 22 cm breed leggen. Vaak bestaat er bij het leggen van een houten vloer het risico dat het hout krom trekt. Bij laminaat met houten toplaag is dit niet het geval. Je dient er hierbij wel voor te zorgen dat de luchtvochtigheid tussen de 45 en 60 procent blijft. 

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!