Skip to main content

Laat je houten vloer weer tot leven komen

Gepost op 27 februari 2017

Houten vloeren is gebouwd om een leven lang meegaan. Echter, na verloop van tijd is het volkomen normaal dat uw vloer dagelijkse slijtage ondergaat. En na enkele jaren heb je misschien het idee dat het zijn oorspronkelijke uiterlijk is kwijtgeraakt. Het kan ook zijn dat je aan het herinrichten bent en iets met je vloer wil doen, maar niet helemaal vervangen. Er zijn verschillende soorten opties om je vloer weer naar voren te laten komen.

Geef uw vloer een nieuwe afwerking

Er zijn verschillende opties om je houten vloer een nieuwe afwerking te geven. De vloer bewerken kan het beste gedaan worden door specialisten. Het vraagt goede apparatuur en kennis. Martijn de Wit Vloeren is hierin gespecialiseerd. Er zijn verschillende opties:

– Vloer oliën
Dit geeft de vloer zijn natuurlijke look terug. Bij oliën heb je een ruime keuze in kleuren. Daarnaast zijn beschadigingen plaatselijk bij te werken. Ten slotte is het iets voordeliger dan lak

– Vloer lakken
Dit is de beste bescherming tegen vuil en schade. Er zijn echter beperkte uitstraling mogelijkheden.

Laat je houten vloer schuren

In sommige gevallen is een nieuwe afwerking niet genoeg. Het kan zijn dat je verhuist bent en dat de houten vloer een erg oude uitstraling heeft. Hierom wordt aangeraden om je houten vloer ook te schuren. Dit bespaard je de prijs van een volledig nieuwe houten vloer. Je kan er ook voor kiezen om de kleur te veranderen door olie te kiezen.

Ook dit is een zeer lastig karwei om zelf te doen. Uiteraard is voor beide inspiratie nodig. Vloerspecialisten bij Martijn de Wit geven je graag veel inspiratie en tips voor het beste resultaat. Neem daarom gerust contact met ons op of kom gewoon langs bij een van de filialen.

Herinricht de kamer

Ook een optie, en een stuk minder gedoe. Je kamer een nieuw leven geven kan soms simpelweg door de meubels te herinrichten waar je houten vloer zich bevindt. Zorg wel dat je de meubels goed optilt en niet over de vloer schuift. Gebruik doppen onder meubels zoals stoelen om toekomstige beschadigingen te voorkomen.

 width=

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam