Skip to main content

Krassen op houten vloer: zo voorkomt u slijtage!

Gepost op 15 april 2016

Een huis is om in te leven. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat na verloop van tijd de sporen hiervan zichtbaar zullen worden. Maar een unieke houten vloer, die wilt u natuurlijk mooi houden! Vandaag delen we dan ook enkele handige tips met u om slijtage en krassen te voorkomen!

Krassen op houten vloer door het meubilair

In kamers als de woonkamer, keuken en studeerkamer kan het zijn dat uw vloer na enige tijd gebruikssporen zal gaan vertonen. Meubilair als stoelen, banken en tafels zorgen hier vaak voor krassen op de houten vloer. U kunt dit voorkomen door de poten van deze meubelstukken te voorzien van speciale viltjes, die ervoor zorgen dat de meubels geen krassen achter zullen laten als ze worden verschoven.

Krassen op houten vloer door huisdieren

Bij het aanschaffen van een huisdier denkt u er misschien niet over na, maar ook huisdieren als honden en katten kunnen slijtage van uw eiken vloer of visgraat vloer veroorzaken. Door de nagels van deze dieren kunnen er krassen ontstaan. Dit valt natuurlijk niet echt te voorkomen, maar het is wel belangrijk dat u de vloer schoon houdt en correct onderhoudt, om de slijtage zoveel mogelijk te beperken. Tevens raden we u aan om de voerbakken niet op een houten vloer te plaatsen, of deze op een matje te zetten. Deze voerbakken worden namelijk regelmatig verschoven, waardoor ze krassen achterlaten op uw vloer.

Hygiëne & onderhoud is belangrijk!

Zand en viezigheid zijn de grootste veroorzakers van slijtage! Als u uw vloer niet goed schoon houdt, zal u tijdens het lopen door uw huis met het zand uw houten vloer kapot schuren. Wees zuinig op uw houten vloer en zorg dus voor een goede hygiëne en onderhoud. Vertoont uw vloer toch enige slijtage of krassen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u hierbij kunnen helpen en adviseren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om slijtage en krassen te verminderen door de vloer te polijsten.

Wilt u meer tips over het onderhoud van uw houten vloer? Lees dan ook deze blog!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?