Skip to main content

Je vloer egaliseren voor PVC, is dat nodig?

Gepost op 27 maart 2021

Na een lange zoektocht naar een mooie en geschikte vloer voor in je huis, ben je eruit! Je wilt graag een PVC vloer in je woning (laten) leggen. Goede keuze, PVC vloeren zijn erg populair en dat is zeker niet voor niets. Denk er echter wel aan dat je vloer egaliseren voor een PVC vloer ontzettend belangrijk is. Hieronder vind je wat meer informatie over dit onderwerp, zodat je goed voorbereid bent alvorens je de vloer legt. 

Waarom de vloer eerst egaliseren voor een PVC vloer? 

Het is noodzakelijk om de ondervloer eerst te egaliseren, alvorens je aan de slag gaat met het leggen van de vloer. De PVC vloer kun je namelijk niet zomaar leggen; de ondergrond moet hiervoor eerst aan allerlei eisen voldoen. Zo moet deze vlak, stabiel en hard genoeg zijn. Ook dient er geen sprake te zijn van vet en stof en mag de vloer bovendien niet gescheurd zijn. 

Het type PVC vloer dat je gaat leggen

De eisen voor de ondergrond zijn niet in iedere situatie hetzelfde. Deze kunnen namelijk verschillen per type PVC vloer die je gaat leggen. Het gaat hierbij om het verschil tussen een PVC vloer met dunnere stroken, of juist dikkere. Ook voor een klik PVC vloer gelden andere eisen. 

De PVC vloer leggen

Hoe leg je vervolgens de PVC vloer, nu de ondervloer geëgaliseerd is? De vloer dient eerst geschuurd te worden, zodat alle onregelmatigheden verdwijnen. Vervolgens verwijder je al het stof, door middel van een stofzuiger. 

Nu kun je aan de slag met het leggen van de vloer. Doe dit door eerst de eerste baan te lijmen en daarna de stroken op de vloer te bevestigen. Na het leggen van een aantal banen is het de bedoeling dat je de stroken aandrukt door middel van een vloerwals, waardoor de vloer extra stevig komt te liggen. Ga op dezelfde wijze door, tot de hele PVC vloer ligt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam