Skip to main content

Je houten vloer onderhouden

Gepost op 27 april 2021

Houten vloeren zijn erg populair. Ze zijn mooi en bovendien erg duurzaam. Toch zul je na verloop van tijd gebruikssporen zien in de vloer, zoals krasjes of andere beschadigingen. Het is dan ook van belang dat je een houten vloer goed onderhoudt. Op die manier gaat de vloer langer mee. Maar een houten vloer onderhouden, hoe pak je dat aan? Lees snel verder.

Zorg dat vuil buiten de deur blijft

Een manier om je houten vloer schoner te houden is door een deurmat bij de ingang van je woning te plaatsen (en ervoor te zorgen dat iedereen bij binnenkomst zijn voeten veegt). Zo voorkom je dat een groot deel van de viezigheid die onder je schoenen zit, het huis betreedt. Het is daarbij wel zaak dat je de deurmat regelmatig uitklopt en stofzuigt.

Houd de vloer goed schoon

Om een houten vloer te onderhouden zul je deze regelmatig schoon moeten maken. Je kunt hier gewoon een stofzuiger voor gebruiken, met een speciaal opzetstuk voor houten vloeren. Dweil de vloer ook regelmatig, maar zorg ervoor dat de dweil niet te nat is. Zo voorkom je dat er veel vocht achterblijft en dat de vloer hierdoor waterschade oploopt. 

Periodieke onderhoudsbeurten aan je houten vloer

Naast het regelmatige onderhoud, is het ook verstandig om je houten vloer eens in de zoveel tijd te voorzien van een periodieke onderhoudsbeurt (een aantal keer per jaar). Dit kun je bijvoorbeeld doen door de vloer te oliën en hardwaxen. Ook kan het goed zijn om na een aantal jaar eens voor een grote onderhoudsbeurt te gaan.

Houten vloer onderhouden: overige tips

Waar je verder nog op kunt letten bij het onderhouden van een houten vloer is dat je vlekken direct verwijdert en voorzichtig bent met het plaatsen (en verschuiven) van meubels. Ook is het belangrijk dat je de luchtvochtigheid in je woning reguleert, niet alleen voor de houten vloer, maar ook voor je eigen gezondheid.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?