Skip to main content

Je houten vloer oliën – Tips en Tricks 

Gepost op 13 februari 2023

Als het gaat om het onderhouden van je houten vloer, moet je er zeker van zijn dat deze goed wordt verzorgd. Een vloer olien is een veel voorkomende manier om je vloer te beschermen tegen schade. Door middel van dit proces kan de levensduur van je houten vloer aanzienlijk verlengd worden, wat betekent dat jouw vloeren er beter uitzien en langer meegaan. In dit artikel geven we tips over hoe je je vloer goed kunt oliën!

Je vloer olien: Waar begin je mee?

Om je vloer op de juiste manier te oliën is het belangrijk dat je eerst alle stof en restanten van de vloer verwijdert. Je kunt dit doen door de stofzuiger over de vloer te halen of met een plumeau of doek. Zorg er daarnaast ook voor dat alles wat je gebruikt om de vloer schoon te maken schoon is, anders kan er namelijk kleine stukjes stof in het oppervlak terechtkomen die later lastig weg te halen zijn.

Het aanbrengen van bodemvoorbereider

Vervolgens is het belangrijk om een goede bodemvoorbereider aan te brengen voordat je jouw vloer gaat oliën. Deze wordt gebruikt om het oppervlak waarop je gaat smeren glad en schoon te maken, en voorkomt ook dat overtollige olie zich opstapelt in hoekjes of boerenkool plekken in het oppervlak. Na het aanbrengen van de bodemvoorbereider is het tijd om de olie toe te passen. Gebruik hiervoor altijd echte houtolie, dit helpt bij het behoud van de kwaliteit en duurzaamheid van jouw houtvloeren. Breng 1-2 lagen aan zoals hierboven beschreven en wacht ongeveer 30 minuten tussen elke laag om ervoor te zorgen dat alles goed droog is. Eindelijk, als laatste tip; als je toch alleen maar een laagje nodig hebt of als er plekken zijn waar geeneens olievlekken nodig zijn, dan kun je altijd gebruik maken van speciale afwerkings-producten die helpen bij resistentie direct na applicatie!

Je vloer olien is echt essentieel! Ongeacht wat voor soort houtvloeren jouw woning bevat; naarmate ze ouder worden, verliezen ze hun glans en beginnen oneffenheden zoals barsten of verkleuring op te treden. Om dit proces zo lang mogelijk af te remmen, moet je regelmatig onderhoud plegen aan je vloeren door ze af en toe goed opnieuw in te smeren met houtolie. Volg bovenstaande tips om je houtvloeren opnieuw in goede conditie terug te brengen!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam