Houten vloeren behandelen – de verschillende mogelijkheden

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een houten vloer. Houten vloeren zijn populair door hun natuurlijke en stijlvolle uitstraling en door het feit dat er meerdere afwerkmanieren zijn voor dit type vloer. Daarnaast zijn houten vloeren verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren, waardoor je deze in de meeste interieurs wel toe kunt passen. Een houten vloer behandelen kan op meerdere, uiteenlopende manieren. In dit artikel vind je een kort overzicht.

 

Een geschuurde houten vloer 

Het schuren van de vloer is een veelgebruikte methode om je houten vloer te behandelen. Door de vloer te schuren creëer je een rustige uitstraling, waardoor je er voor zou kunnen kiezen om juist voor opvallende meubels en accessoires te gaan. Ook kun je, als je kiest voor deze behandeling, met een gerust hart met blote voeten over de vloer lopen. De vloer voelt door het schuren namelijk zachter aan. Hierdoor wordt je houten vloer schoonmaken mogelijk ook iets makkelijker; de stofzuiger glijdt er gemakkelijker overheen. Let op: ga niet zelf aan de slag om je vloer te schuren! Voor dit klusje heb je redelijk wat ervaring nodig.

 

De houten vloer behandelen door te borstelen

Wil je juist een wat ruigere uitstraling aan je vloer geven? Kies dan voor een geborstelde houten vloer. Door deze methode toe te passen creëer je meer structuur aan de houten vloer. Dit type behandeling is daardoor wel iets minder fijn voor je blote voeten.

 

Een verouderde houten vloer

Sommige mensen hebben liever een vloer met een wat verouderde look. Het hout ziet er hierdoor puurder uit en brengt een stijlvolle, unieke sfeer met zich mee. Deze methode heeft als voordeel dat je minder goed op hoeft te letten dat je vloer beschadigt, beschadigingen vallen namelijk minder op bij deze vloer. Je houten vloer onderhouden wordt daarmee een stuk makkelijker!

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!