Skip to main content

Houten vloer: Niet duur, maar duurzaam!

Gepost op 13 juni 2023

Als het gaat om het kiezen van een vloer voor je huis, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Maar als je op zoek bent naar een vloer die niet alleen betaalbaar is, maar ook duurzaam en tijdloos, dan is een houten vloer de perfecte keuze. Bij Martijn de Wit Vloeren begrijpen we de vele voordelen van houten vloeren en willen we graag met je delen waarom ze een geweldige investering zijn voor jouw huis.

Natuurlijke schoonheid van houten vloeren

Een van de meest opvallende voordelen van een houten vloer is de natuurlijke schoonheid die het aan je interieur toevoegt. Hout heeft een warme uitstraling en geeft elke ruimte een vleugje elegantie en charme. Of je nu kiest voor een lichte eikenhouten vloer of een rijke donkere notenhouten vloer, het natuurlijke patroon en de nerf van het hout zorgen voor een uniek en tijdloos karakter.

Duurzaamheid en levensduur, een houten vloer gaat langer mee

Houten vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Met de juiste zorg en onderhoud kan een houten vloer tientallen jaren meegaan, waardoor het een investering is die zichzelf op de lange termijn terugbetaalt. Bovendien kunnen houten vloeren gemakkelijk worden opgeknapt en opnieuw worden afgewerkt, waardoor ze er weer als nieuw uitzien, zelfs na vele jaren van intensief gebruik.

Houten vloeren zijn milieuvriendelijk

Als je begaan bent met het milieu, dan is een houten vloer een uitstekende keuze. Hout is een hernieuwbare grondstof en met verantwoord bosbeheer kunnen houten vloeren op een duurzame manier worden geproduceerd. Bij Martijn de Wit Vloeren hechten we veel belang aan het gebruik van hout uit gecertificeerde bossen, waardoor we de impact op het milieu minimaliseren. Bovendien heeft hout een lage koolstofvoetafdruk en helpt het de uitstoot van broeikasgassen te verminderen in vergelijking met andere vloermaterialen.

Veelzijdigheid en aanpassingsvermogen

Houten vloeren passen perfect bij verschillende interieurstijlen, of het nu klassiek, modern, landelijk of industrieel is. Ze kunnen worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren en kunnen worden gelegd in verschillende patronen, zoals visgraat of Hongaarse punt, om een uniek designelement aan je ruimte toe te voegen. Bovendien kun je met de keuze van de houtsoort, de afwerking en de kleur de sfeer en uitstraling van de kamer beïnvloeden.

Allergie-vriendelijk: Geen last van allergieën met houten vloeren

Als je last hebt van allergieën, is een houten vloer een uitstekende keuze. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam