Skip to main content

Houten vloer in de keuken? Houd hier rekening mee

Gepost op 01 november 2020

Een mooie vloer kiezen voor in de keuken is niet altijd even simpel. Overweeg je een houten vloer in de keuken te nemen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Een houten vloer leggen doe je namelijk niet zomaar, al helemaal niet in de keuken. Hout is onder bepaalde omstandigheden erg kwetsbaar. Om die reden doe je er goed aan om je van tevoren goed in te lezen over dit onderwerp, zodat je zorgeloos een houten vloer in de keuken kunt gaan leggen.

Slijtage

Er zijn verschillende plekken in de keuken waar vaak gelopen wordt. Hierdoor slijt een houten vloer in de keuken eerder. Je kunt ervoor kiezen om een speciale beschermende olie te gebruiken voor de vloer. Ook is het uiteraard belangrijk om de vloer goed te onderhouden.

Vocht 

In de keuken wordt doorgaans veel water gebruikt, bijvoorbeeld bij het afwassen of bij het bereiden van eten. Hierdoor wordt de keukenvloer snel vochtig. Het is dan ook van belang dat je de vloer zo snel mogelijk afdroogt nadat deze nat is geworden. Ook hiervoor is olie een ideale oplossing; zo wordt je vloer beschermd tegen waterschade.

Schade aan de vloer

De kans bestaat dat je regelmatig iets laat vallen in de keuken, zoals messen of andere scherpe objecten. Hierdoor raakt de vloer sneller beschadigd dan op andere plekken in het huis. Verder kan ook voedsel dat op de grond valt voor hardnekkige vlekken zorgen. 

Om die reden is het goed om de houten vloer in de keuken zwevend te leggen, zodat je een beschadigde plank eenvoudig kunt verwijderen. Ook doe je er goed aan om de planken niet te ver onder de keukenkastjes door te laten lopen. Hierdoor wordt het namelijk moeilijker om een plank te vervangen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?