Skip to main content

Houten vloer in de keuken? Dat kan prima!

Gepost op 01 juni 2020

Of je nu een houten vloer in de keuken, woonkamer, slaapkamer, gang, of een houten vloer buiten hebt; dit type vloer is eigenlijk altijd wel mooi, in welke ruimte dan ook. Houten vloeren worden dan ook erg vaak verkocht. Ben je aan het overwegen een houten vloer in de keuken te nemen, maar weet je niet zo goed of dat wel een goed idee is aangezien er wellicht sneller waterschade aan de vloer ontstaat als je een houten vloer in de keuken neemt? Er zijn inderdaad een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden als je hiervoor kiest, maar tegelijkertijd biedt een houten vloer in de keuken verschillende voordelen.

Houten vloer in de keuken vergt weinig onderhoud

Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Om de zoveel tijd kun je de vloer in de was zetten, oliën of lakken en verder kun je houten vloeren gewoon één keer in de zoveel tijd dweilen. Als je een houten vloer goed onderhoudt, kan deze erg lang meegaan. 

Lak of olie?

Ga je voor een gelakte houten vloer in de keuken? Dan hoef je de vloer bijna niet te onderhouden. Toch zal de laklaag wat sneller slijten in de keuken dan wanneer je een gelakte houten vloer buiten, in de gang of in de woonkamer hebt, aangezien je de keukenvloer vaker en langer gebruikt om op te staan en te lopen. Je kunt ook voor een geoliede vloer kiezen, maar deze hebben meer onderhoud nodig.

Toch water of vuil op de houten keukenvloer?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er toch water of vochtige etensresten op de vloer terecht zijn gekomen. Probeer dit zo snel mogelijk op te ruimen, zodat de kans op schade voorkomen wordt. Ter bescherming zou je er ook voor kunnen kiezen om langs je aanrecht een rand tegels te plaatsen, in plaats van de houten vloer door te trekken.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam