Skip to main content

Houten vloer buiten: de voor- en nadelen

Gepost op 02 september 2020

Wil je een houten vloer buiten? Dat kan erg mooi zijn! Veel mensen zijn in het bezit van een houten terras en dat is zeker niet voor niets. Toch zijn er verschillende dingen die komen kijken bij een houten vloer in de tuin. Er zijn zowel voor- als nadelen te bedenken voor dit type vloer buiten. Hieronder vind je er een aantal.

Voordelen van een houten vloer buiten

Een houten terras is een duurzame keuze. Als je een duurzame vloer wilt, is hout vaak één van de betere opties. Houten vloeren zijn, als ze op de juiste manier afgewerkt zijn, bestand tegen temperatuurwisselingen. Ook verschillende weersomstandigheden zijn meestal geen probleem. Bovendien zul je dan geen last hebben van schimmels en houtrot.

In tegenstelling tot veel andere vloeren, voelt hout vaak niet koud aan aan de voeten. Het heeft namelijk geen tijd nodig om op te warmen. Daarnaast raakt de vloer niet oververhit in de warme zomermaanden, waardoor je er te allen tijde met een gerust hart op kunt lopen.

Nadelen van een houten terras

Alhoewel hout wel tegen een stootje kan, kunnen er wel krassen ontstaan op de planken. Ook is het mogelijk dat er kleine voorwerpen tussen de planken van het houten terras vallen, aangezien deze niet helemaal tegen elkaar aanliggen. Hierdoor is het ook nog eens niet zo comfortabel om met naaldhakken over je houten vloer buiten te lopen. 

Een houten vloer buiten is dan wel bestand tegen verschillende weersomstandigheden; toch is het niet helemaal onvermijdelijk dat het hout hierdoor in de loop van de tijd grijzer wordt. Om dit tegen te gaan, zul je het houten terras goed moeten onderhouden, in ieder geval minimaal één keer per jaar.

Wil je na het lezen van dit artikel graag een houten vloer buiten? Laat je van tevoren informeren door een houten vloeren specialist!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?