Skip to main content

Houten vloer in appartement: deze tips helpen u!

Gepost op 19 juni 2016

Heeft u onlangs een prachtig appartement aangeschaft of bent u van plan om uw appartement te voorzien van een nieuwe inrichting? Veel mensen zijn ervan overtuigd dat een houten vloer niet geschikt is voor appartementen, vanwege geluidsoverlast voor de buren. Maar wist u dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn? Als de houten vloer van het juiste materiaal en correct gelegd is, zullen uw onderburen niks van u merken. Hier moet u op letten bij het kiezen van een houten vloer voor uw appartement!

Houten vloer in appartement: Geluidsoverlast

Als uw houten vloer niet correct gelegd is, kan het inderdaad zijn dat uw (onder)buren geluidsoverlast kunnen ervaren. Voordat u een houten vloer in uw appartement laat plaatsen, is het belangrijk dat u bij de Vereniging van Eigenaren (VvE) of de woningcorporatie nagaat wat de geluidsnormen voor uw appartement zijn.

De Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft een grenswaarde opgesteld. Zo mag er niet meer dan 10 dB aan contactgeluid naar uw onderburen gaan. Vanuit de VvE wordt echter vaak gesproken over 20 dB als grenswaarde. Dit houdt in dat de ondervloer en de geluidsisolatie die u laat plaatsen voor geluidsreductie moet zorgen, uitgedrukt in decibellen (dB). Voordat u een houten vloer in appartement laat plaatsen, is het daarom belangrijk dat u uw huurcontract goed bekijkt en contact opneemt met de VvE.

Houten vloer in appartement: Zwevende houten vloer

Om geluidsoverlast te voorkomen kan ervoor gekozen worden om de houten vloer zwevend te plaatsen. Het zwevend leggen van een houten vloer betekent dat de houten vloer niet vast gelijmd of gespijkerd wordt aan de vaste vloer. Bij een zwevende houten vloer wordt er tussen de houten vloer en de vaste vloer een ondervloer gelegd. Deze ondervloer zorgt ervoor dat de houten vloer mooi egaal gelegd wordt en heeft daarnaast een geluidsdempende functie.

Houten vloer in appartement: Geluidsisolatie

De juiste ondervloer is daarom van uiterst belang bij het plaatsen van een houten vloer in uw appartement. Als u voor een TNO-gecertificeerde ondervloer kiest, weet u zeker dat u van de juiste geluidsreductie bent gegarandeerd. Daarnaast zal uw VvE u verplichten om een TNO-gecertificeerde ondervloer te plaatsen; ondervloeren zonder dit certificaat worden over het algemeen niet geaccepteerd. Door middel van vloerkleden kan u ook geluidsoverlast verminderen.

Wilt u meer informatie ontvangen over het plaatsen van een houten vloer in uw appartement? Het team van Martijn de Wit Vloeren helpt u graag! Neem contact op voor meer informatie of kom langs onze showrooms in Schagen en Oostzaan!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam