Skip to main content

Hoeveel kosten houten vloeren?

Gepost op 01 augustus 2020

Misschien ben je van plan om binnenkort een houten vloer te gaan kopen. Maar hoeveel kosten houten vloeren nu eigenlijk? Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren te krijgen en bovendien zijn er een heleboel factoren die invloed hebben op de prijs van een houten vloer. Om die reden bestaat er geen eenduidig antwoord op deze vraag. In dit artikel vind je een overzicht van richtprijzen voor houten vloeren.

Prijs per houtsoort

Er zijn verschillende soorten hout waaruit je kunt kiezen bij het kopen van een houten vloer. De prijs van je vloer is mede afhankelijk van het type hout. Voor standaard hout betaal je al gauw tussen de 35 en 125 euro per vierkante meter. Bij massief parket en lamelparket kunnen prijzen iets lager liggen, namelijk tussen de 35 en 65 euro per vierkante meter.

Je bent waarschijnlijk het goedkoopst uit als je voor fineerparket of laminaat gaat. In de meeste gevallen ben je daarvoor hoogstens 45 euro per vierkante meter kwijt en voor laminaat ligt dat vaak zelfs nog iets lager.

Bovendien zijn de kosten voor een houten vloer ook nog eens afhankelijk van de manier waarop deze gelegd wordt. Zo ben je voor het verlijmen van een patroonvloer op een ondervloer meer kwijt dan voor een zwevende houten vloer.

Hoeveel kosten houten vloeren met vloerverwarming?

Wil je graag vloerverwarming op je houten vloer? Dan betaal je vaak tot wel 9 euro per vierkante meter extra. Je kunt met vloerverwarming wel besparen op stookkosten, dus vloerverwarming nemen is wellicht het overwegen waard.

Houten vloer leggen uitbesteden

Houd er rekening mee dat het leggen van een houten vloer ook behoorlijk wat kost. Als je zelf een beetje handig bent, zou je er ook voor kunnen kiezen om de houten vloer zelf te leggen, om zo kosten te besparen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?