Skip to main content

Hoe houd je een houten vloer schoon?

Gepost op 28 november 2019

Een houten vloer kan erg mooi zijn. Net als andere soorten vloeren, zal een houten vloer regelmatig gereinigd moeten worden. Er zijn meerdere manieren om dit te doen; in dit artikel vind je een aantal verschillende manieren en tips over hoe je dit het best aan kunt pakken.

 

Wat je vooral niet moet doen

Men denkt vaak dat een houten vloer goed gereinigd kan worden door het gebruik van de combinatie van water en azijn. Azijn kan echter je vloer beschadigen, dus dit product is niet handig om te gebruiken. Zorg er verder voor dat je bij het stofzuigen geen stofzuiger gebruikt met een metalen kop. Hierdoor kunnen namelijk krassen ontstaan. In plaats daarvan kun je het beste iets gebruiken dat ook echt geschikt is voor houten vloeren. Ook bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen je houten vloer verpesten, zoals ammoniak. Hierdoor krijg je lelijke vlekken op je vloer die je er niet meer uit zult krijgen. Bij een vloerspecialist kun je speciale schoonmaakmiddelen krijgen die wél geschikt zijn voor houten vloeren. Verder is het van belang dat je voorzichtig bent met water. Door teveel vocht te gebruiken zal dit in de houten vloer trekken, waardoor de vloer kan krimpen. Ook kunnen er hierdoor spleten en vlekken in je vloer komen te zitten. Een stoomreiniger is dan ook niet geschikt voor houten vloeren, op de lange termijn kan je vloer hierdoor beschadigen.

 

Hoe moet het dan wel?

Houten vloeren kunnen erg kwetsbaar zijn voor vlekken. Vaak zijn deze echter goed te verwijderen. Als je vloer behandeld is met een olie en deze beschadigd is, kun je ervoor kiezen deze laag bij te werken. Ook vetvlekken in houten vloeren kun je prima verwijderen. Doe dit bijvoorbeeld met water en speciale zeep die je vaak bij de vloer krijgt. Bij een vetvlek in een houten vloer is het belangrijk dat je deze in de juiste richting wegwerkt, namelijk de richting van de nerf. Vlekken kun je eventueel ook verwijderen met een schuursponsje en intensiefreiniger.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam