Skip to main content

Het verschil tussen pvc en laminaat

Gepost op 22 augustus 2022

Bij de keuze van het juiste materiaal voor uw vloer moet u met een aantal zaken rekening houden. Twee van de meest populaire materialen op de markt zijn pvc en laminaat. Maar wat is het verschil tussen deze twee materialen? Hieronder leggen wij uit wat precies het verschil is tussen pvc en laminaat:

Wat is pvc?

PVC is een synthetisch materiaal dat wordt gemaakt van aardolieproducten. Het is sterk en duurzaam, waardoor het een goede keuze is voor druk belopen ruimtes. PVC is ook waterdicht, waardoor het een goede keuze is voor badkamers en keukens. PVC is echter niet zo milieuvriendelijk als andere materialen en kan moeilijk te recycleren zijn.

Wat is laminaat?

Laminaat daarentegen is gemaakt van verschillende lagen papier die aan elkaar zijn gelijmd. Laminaat is niet zo duurzaam als PVC, maar het is beter bestand tegen krassen en slijtage. Laminaat is ook gemakkelijker te installeren dan PVC.

Hoe installeer je een pvc-vloer?

Het leggen van PVC vloeren is iets ingewikkelder dan laminaat. Eerst moet u ervoor zorgen dat de ondervloer vlak is. Daarna moet u de PVC-panelen aan elkaar lijmen of vast tapen. Zodra de panelen goed vastzitten, kunt u ze op de ondervloer plaatsen en ze op maat maken.

Hoe installeer je een laminaatvloer?

Het leggen van een laminaatvloer is een relatief eenvoudig proces. Eerst moet u ervoor zorgen dat de ondervloer vlak is. Daarna klikt u de laminaat planken in elkaar. Zodra de planken op hun plaats liggen, kunt u ze bijsnijden tot ze passen

PVC of laminaat, wat is beter voor mijn huis?

Het antwoord op deze vraag hangt af van uw behoeften. Als u op zoek bent naar een duurzame, waterdichte vloer voor een druk belopen ruimte, is PVC een goede keuze. Als u echter op zoek bent naar een gemakkelijk te plaatsen vloer die beter bestand is tegen krassen en slijtage, is laminaat misschien een betere keuze voor u.

Conclusie

Wanneer u beslist welk materiaal voor uw huis geschikt is, moet u rekening houden met uw behoeften en budget. Als u een duurzame vloer nodig hebt die bestand is tegen zwaar verkeer, dan is PVC misschien de juiste keuze voor u. Als u echter op zoek bent naar een gemakkelijk te installeren en meer betaalbare optie, dan is laminaat misschien een betere keuze.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam