Skip to main content

Het renoveren van een (oude) houten vloer

Gepost op 26 oktober 2019

Wellicht heb je een leuk nieuw huisje op het oog, maar ben je er niet zeker van of er nog iets van de verouderde houten vloer te maken valt. Of misschien woon je inmiddels al wat langer in een woning waarbij de houten vloer wel een opknapbeurt zou kunnen gebruiken. Een vloer schuren is vaak stukken voordeliger dan het (laten) aanleggen van een geheel nieuwe vloer. Een houten vloer renoveren kan echter best een uitdaging zijn. In dit artikel vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Opknappen zonder te schuren

In sommige gevallen kun je een houten vloer prima opknappen zonder dat je deze hoeft te schuren. Door de vloer te schuren verliest deze namelijk (deels) zijn textuur. Ook de kleur zal er niet beter op worden. Als de schade beperkt is, kun je de houten vloer gelukkig ook opknappen zonder schuurmachine. In andere, ernstigere gevallen kun je de houten vloer laten schuren, bijvoorbeeld door een bouwbedrijf.

De verschillende methoden

Er bestaan meerdere methoden om je houten vloer op te knappen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je vloer te polijsten. Hierdoor wordt de vloer weer mooi glad. Bij deze methode wordt er echter wel geschuurd, dus beoordeel van tevoren of je vloer dit aan zou kunnen. Je kunt de houten vloer ook oliën, maar hiervoor geldt hetzelfde: de vloer dient eerst geschuurd te worden. Belangrijk bij het oliën van een vloer is dat je ervoor zorgt dat je de juiste olie kiest. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten. Je kunt ook voor wax gaan. De wax kun je eenvoudig aanbrengen, door middel van een doek waarmee je de wax de vloer in wrijft. Denk eraan dat de vloer stofvrij gemaakt dient te worden, alvorens je ermee aan de slag gaat.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam