Skip to main content

Het onderhouden van een houten vloer

Gepost op 08 mei 2017

Het is zover: je hebt eindelijk een mooie houten vloer in huis laten plaatsen. Natuurlijk wil je dat de vloer zo lang mogelijk mooi blijft en lang mee gaat. Om hier voor te zorgen is het belangrijk dat de vloer goed onderhouden wordt. In dit artikel geven wij tips voor de beste onderhoud aan je houten vloer.

Dagelijks onderhoud

Het is belangrijk dat de vloer elke dag afgenomen wordt met een stofdoek om stof en vuil te verwijderen. Ook kan je een stofzuiger gebruiken. Zand en vuil op de vloer werken als schuurpapier. Om er voor te zorgen dat de vloer mooi blijft is het dus van belang dat de vloer schoon gehouden wordt.

Periodiek onderhoud

Naast het dagelijks schoonmaken van de vloer moet er ook jaarlijks onderhoud plaatsvinden. Wat voor onderhoud dat is, hangt af van het type afwerking die de vloer heeft.Een wasvloer moet opgeboend worden met een boenblok of een elektrische boenmachine. Dit zorgt ervoor dat lichte verontreiniging verwijdert wordt en de vloer er weer mooi en egaal uit ziet.

Een traditionele geoliede vloer moet onderhouden worden door een intensiefreiniger, zeep en onderhoud olie.  De vloer moet regelmatig gezeept worden om vuil te verwijderen en tegelijkertijd een beschermende slijtlaag aan te brengen. Het gebruiken van onderhoudsolie moet op zijn minst twee keer per jaar gebeuren.

Een nieuwe geoliede vloer moet worden onderhouden door een reiniger, een grof reiniger/waxremover en een conditioner. Hier geld het zelfde onderhoud als bij een traditionele vloer. Er moet minstens twee keer per jaar een conditioner gebruikt worden. In tegenstelling tot andere afgewerkte vloeren, kunnen gelakte vloeren gewoon gedweild worden met een bijpassend dweilmiddel. Wel moet de gelakte vloer ongeveer vier keer per jaar behandelt worden met polish.

Voor meer informatie ben je altijd welkom in onze winkel.

 width=
Houten vloer
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?