Skip to main content

Het kiezen van een geluiddempende vloer

Gepost op 26 april 2021

Sommige woningen zijn erg gehorig. Ga je verhuizen en zoek je een geschikte vloer? Of merk je dat je huidige woning erg gehorig is en ben je van plan om die reden een nieuwe vloer aan te schaffen? Om je onderburen een plezier te doen, kun je in zo’n geval het beste voor een geluiddempende vloer gaan. Maar uit welke vloeren kun je dan allemaal kiezen? Hieronder vind je een handig overzicht, om zo je zoektocht iets gemakkelijker te maken.

Tapijt

Tapijt is een voor de hand liggende optie als het aankomt op het kiezen van een geluiddempende vloer. Tapijtvloeren voelen lekker warm aan, waardoor je in de winter gerust met blote voeten door het huis kunt lopen. Ook is tapijt vaak lekker zacht. Desondanks is dit type vloer niet de meest populaire vloer. Schoonmaken kan namelijk een hele klus zijn en bovendien komt er al gauw allemaal vuil in het tapijt terecht, wat je misschien niet op het eerste oog ziet. 

Linoleum vloeren

Linoleum vloeren lijken op vinylvloeren, maar zijn gemaakt van vlas en olie terwijl vinyl synthetisch is. Ben je op zoek naar een geluiddempende vloer, dan zit je met linoleum wel goed. Toch zijn dit niet de goedkoopste vloeren en daarbij komt dat dit type vloer erg gevoelig is voor vocht.  

Vinyl

Veel mensen die een geluiddempende vloer willen, kiezen voor vinyl. Deze vloeren zijn vaak goed te betalen, maar zijn tegelijkertijd gevoelig voor beschadigingen doordat ze zo zacht zijn. 

Een PVC vloer als geluiddempende vloer

Ook PVC vloeren zijn erg populair. Deze vloeren stoten water af en laten warmte door. Wil je dus vloerverwarming in je huis, dan is PVC een goede optie. Bovendien is PVC goed te onderhouden. Is je budget niet zo hoog, dan is dit type geluiddempende vloer echter niet zo geschikt. Deze vloeren zijn namelijk relatief prijzig. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam