Skip to main content

Tips voor het kiezen van de juiste laminaatvloer

Gepost op 23 juni 2016

Laminaat is nog steeds heel populair, en dat is begrijpelijk.

Het is makkelijk schoon te houden, betaalbaar en de kwaliteit van laminaatvloeren is de laatste paar jaren hard vooruit gegaan. Zo is een laminaatvloer uiterlijk bijvoorbeeld steeds meer gaan lijken op een echte houten vloer.

Bij laminaat vloeren heb je ontzettend veel keuze. Er zijn oneindig veel kleuren en kwaliteiten om uit te kiezen. Er is dus altijd iets passends te vinden, maar de keuze is er niet makkelijker op geworden.

Dus hoe kies je dan?

Hieronder lopen we de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden langs.

Uiterlijk van laminaat

De keuze begint natuurlijk voor de meeste mensen bij het uiterlijk. Het houtpatroon is bij laminaat gedrukt en er is een grote diversiteit in patronen en kleuren.

De keuze van de kleur heeft een grote invloed op de sfeer en het gevoel van ruimte. Donkere tinten maken een ruimte kleiner en sfeervoller, een lichte kleur geeft een gevoel van ruimte. Hou bij de keuze rekening met verschillende lichtsoorten en bedenk dat de ruimte uiteindelijk vol staat met meubels.

Verder zal je moeten kiezen of jouw laminaat met een structuur wilt, waarbij het meer aanvoelt als echt hout, of dat het laminaat glad mag zijn.

Laminaat met een V-groef of niet

Je kunt kiezen voor laminaat met of zonder een V-groef. Het is voornamelijk een optisch verschil, de v-groef geeft meer de indruk van een echte houten vloer.

Als je geen v-groeven kiest bestaat er het risico bij de mindere kwaliteit laminaten dat er naden zichtbaar zijn. Let daar bij vlakke vloeren dus altijd goed op.

Een vlakke vloer is wel eenvoudiger schoon te houden.

Gebruik van de laminaatvloer

Een andere belangrijke factor is het type gebruik van de ruimte waarin het laminaat gelegd zal worden. Als er intensief over het laminaat gelopen zal worden is een hoge gebruiksklasse nodig van bijvoorbeeld 31 of hoger. Gelukkig kunnen door hoge kwaliteit tegenwoordig de meeste soorten laminaat ook in badkamer of andere vochtige ruimten gebruikt worden.

Dikte van de laminaatvloer

Ook is het belangrijk om over de dikte van de laminaatvloer te denken. Bij de dikte moet je rekening houden met het gebruik van de laminaatvloer. In het woon- en leefgedeelte van het huis is het gebruik van de vloeren erg intensief. Hier moet je ongeveer denken aan een dikte tussen 8 en 10mm. Andere kamers, zoals de zolder of slaapkamers of werkruimtes is het mogelijk om voor 7mm te kiezen, mits de ondergrond goed vlak is.

Kosten laminaat

Tot slot speelt budget natuurlijk een rol in je keuze. Onthoud daarbij dat je altijd krijgt waarvoor je betaalt. Een goede laminaatvloer blijft vele jaren goed en is op lange termijn vaak de economische keuze.

Er zijn dus nogal wat punten om op te letten. Overleg altijd eerst met een specialist voordat je de keuze maakt!
Iedere situatie vraagt om een andere oplossing en zo voorkom je teleurstellingen.

Tags: ,
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam