Skip to main content

Een zelfklevende PVC vloer leggen

Gepost op 01 juni 2021

Ben je erover uit dat je een zelfklevende PVC vloer in je huis wilt? Dan kun je deze natuurlijk laten leggen door een professional, maar het is ook goed mogelijk om zelf hiermee aan de slag te gaan. Dit hoeft geen moeilijke klus te zijn. Zorg er wel voor dat je je van tevoren goed inleest, zodat je goed weet wat je allemaal te wachten staat bij het leggen van een zelfklevende PVC vloer. Hieronder vind je vast wat tips.

Waarom een PVC vloer?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een PVC vloer in je huis zou willen. Zo zijn er ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor er vast en zeker ook voor jou een geschikt exemplaar tussen zit. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren en designs. Daarnaast is dit type vloer krasvrij en gemakkelijk te onderhouden. Ook gaat PVC goed samen met vloerverwarming.

Het leggen van een zelfklevende PVC vloer

Zelfklevende PVC vloeren zijn ideaal. Ze zijn erg makkelijk te leggen, doordat je geen rekening hoeft te houden met lijm die op moet drogen. Ga je aan de slag met het leggen van een zelfklevende PVC vloer, dan zijn er verschillende stappen die je dient te doorlopen.

Stap 1

Kies een vloer! Voordat je begint is het uiteraard van belang dat je een geschikte vloer uitkiest. Kies een vloer die je mooi vindt, maar die tegelijkertijd ook bij je meubels en de rest van je interieur past.

Stap 2

Heb je een vloer gekozen, dan kun je aan de slag. Doe dit door allereerst de ondergrond voor te bereiden, eventueel met plamuur wanneer de ondergrond oneffen is. Gebruik daarnaast ook primer of voorstrijkmiddel. 

Stap 3

Tijd om de vloer te gaan leggen! Denk er wel aan dat deze eerst minimaal een dag gewend moet hebben aan de temperatuur in de ruimte waarin je de vloer gaat leggen. Een zelfklevende PVC vloer leggen is erg makkelijk: je haalt de stroken uit de verpakking en legt deze tegen elkaar aan op de ondervloer. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam