Skip to main content

Een witte houten vloer combineren, hoe doe je dat?

Gepost op 30 juli 2020

Een witte houten vloer is vaak prachtig. Maar hoe richt je een woning met een witte vloer op een sfeervolle manier in? Dat kan nog best een uitdaging zijn. Om je een eindje op weg te helpen vind je hier een aantal tips.

Voeg wat kleur toe

Is niet alleen je houten vloer, maar zijn ook de meubels in je woning voornamelijk wit? Dan is het goed om ook wat kleur toe te voegen aan je interieur. Als je dat niet doet, kan het namelijk zo zijn dat de ruimte kil oogt. Ook door natuurlijke materialen te gebruiken wordt dit enigszins tegengegaan. Ga bijvoorbeeld voor een mooi vloerkleed in de zithoek, of kies voor een linnen tafelkleed.

Gekleurde verlichting

Als je houten vloer en de rest van je interieur grotendeels wit is, kan het erg mooi zijn om gekleurde verlichting toe te voegen. Plaats bijvoorbeeld LED strips achter je televisie, voor een verrassend effect. Je zult zien dat de sfeer van de ruimte hierdoor gelijk verandert.

Kies voor opvallende decoratie

Om je witte interieur niet te saai te doen ogen, kun je het beste decoratie toevoegen die redelijk opvalt door vorm of textuur. Ga bijvoorbeeld voor opvallende gordijnen, accessoires, meubels, tapijten, beeldjes of schilderijen. Het voordeel hieraan is dat je deze dingen altijd eenvoudig weer kunt veranderen als je erop uitgekeken bent, in tegenstelling tot een vloer.

Maak gebruik van nog één andere kleur

Als je een witte houten vloer én witte muren hebt, kan nog meer wit een beetje teveel van het goede zijn. Het kan dan leuk zijn om één andere kleur te kiezen, zoals aqua, roze, of grijs. Die kleur laat je vervolgens subtiel terugkomen in bijvoorbeeld de gordijnen, accessoires en decoratie in je woning.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?