Skip to main content

Een vloer kiezen met deze tips

Gepost op 01 februari 2021

Ben je toe aan een andere vloer, of ga je binnenkort verhuizen en dien je een nieuwe vloer te kiezen voor je nieuwe huis? Dan kan het nog een hele klus zijn om te bedenken voor wat voor vloer je het beste kunt gaan. Ga je voor een echte houten vloer, laminaat, of toch tapijt? De keuze voor een bepaalde vloer heeft een grote impact op de rest van het huis. Om die reden dient de vloer goed aan te sluiten bij je meubels en bij de gewenste uitstraling van de woning. Maar hoe kies je nu eigenlijk het beste een vloer uit? Hieronder vind je een aantal tips.

Afhankelijk van de ruimte

De keuze voor een bepaalde soort vloer is natuurlijk onder meer afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. Voor de keuken is het bijvoorbeeld niet gebruikelijk om voor tapijt te kiezen en ook voor een ruimte als de badkamer is het belangrijk dat je voor een vochtbestendige vloer gaat en bijvoorbeeld niet voor een echte houten vloer. Bedenk dus van tevoren goed welke vloer het beste bij iedere ruimte afzonderlijk past. 

Het gebruik van de vloer

Ook de manier waarop de vloer gebruikt wordt kan van invloed zijn op je keuze voor een type vloer. Wil je dat de vloer lang meegaat, dan doe je er wellicht goed aan om te kiezen voor iets als een duurzame houten vloer. Verder is het goed om na te gaan of er regelmatig kinderen bij je over de vloer komen en of je huisdieren hebt. Bovendien zul je in sommige gevallen eerder voor een geluiddempende en isolerende vloer gaan, terwijl dat in andere situaties niet zoveel uit zal maken.

De kleur van de vloer

Heb je een type vloer gekozen? Dan is de kleur van de vloer uiteraard ook niet iets geheel onbelangrijks. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel verschillende houten vloer kleuren. Wil je de ruimte groter doen lijken, ga dan voor een vloer in een lichte kleur. Voor een knussere uitstraling kun je daarentegen beter voor een wat donkerdere vloer kiezen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?