Skip to main content

Een PVC vloer in de badkamer

Gepost op 01 juni 2021

Wil je je badkamer renoveren of ga je binnenkort verhuizen en dien je een vloer te kiezen voor je badkamer? Dan is PVC een goede optie! PVC vloeren zijn waterbestendig, waardoor een PVC vloer in de badkamer een erg geschikte mogelijkheid is. Hieronder vind je meer informatie.

Wat is PVC?

Misschien vraag je je af wat PVC eigenlijk is. PVC staat voor polyvinylchloride en is een erg populaire vloersoort. PVC wordt niet alleen voor vloeren gebruikt, maar ook bijvoorbeeld voor kozijnen, verpakkingen, textielbekleding en PVC buizen. PVC is namelijk een kunststof, waardoor het breed toepasbaar is. Het is licht van gewicht en slijtvast.

Voordelen van PVC in de badkamer

Twijfel je of PVC in de badkamer wel een goede keuze is? Hieronder vind je een aantal voordelen van dit type vloer, zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Vochtbestendig

Bij het kiezen van een vloer voor in de badkamer is het natuurlijk van belang dat deze vochtbestendig is. Een badkamer is een vochtige plek en je wilt natuurlijk niet dat de vloer binnen een mum van tijd al aan vervanging toe is. 

Milieuvriendelijk

Wil je graag een milieuvriendelijke vloer, ook dan is PVC in de badkamer een goede keuze. De vloer gaat lang mee. Raakt de vloer toch beschadigd? Dan zou je de toplaag kunnen vervangen. Je kunt deze laag op een snelle, eenvoudige manier vervangen voor een nieuwe, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet. PVC vloeren kunnen bovendien volledig worden gerecycled; nog een reden waarom ze erg milieuvriendelijk zijn.

De vloer heeft geen gladde structuur

In een badkamer is het van belang dat je niet snel uitglijdt. Het wordt er al gauw glad, door al het water. Je kunt dit voorkomen door een geschikte vloer te nemen waarop je niet uitglijdt. Dit is het geval bij PVC vloeren; deze zijn namelijk niet glad.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?