Skip to main content

Een nieuwe vloer kiezen, dat doe je zo

Gepost op 01 maart 2021

Is het tijd voor een nieuwe vloer? Of ga je binnenkort verhuizen en dien je een vloer uit te kiezen voor in je nieuwe woning? Er zijn ontzettend veel opties als het aankomt op het kopen van een nieuwe vloer. De keuze voor een vloer is belangrijk, aangezien een vloer de basis van je interieur is. Er kan dan ook best wat tijd gaan zitten in het kiezen van een geschikt exemplaar. Hieronder vind je een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een vloer. 

De kleur van de vloer

Er zijn veel verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een echte houten vloer, dan zijn er hele lichte vloeren, maar ook hele donkere verkrijgbaar en alles daar tussenin. Lichte vloeren hebben een heel ander effect op de uitstraling van je woning dan donkere. Houd daar rekening mee bij het kopen van een vloer.

Hoe is de vloer bewerkt?

Naast de kleur van de houten vloer is het ook mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten bewerkingen. De vloeren hebben elk een andere uitstraling, afhankelijk van de manier waarop ze bewerkt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld gerookte vloeren, geschuurde vloeren of geborstelde vloeren te krijgen.

Hoe ga je de vloer leggen?

Vaak worden vloeren recht gelegd, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten visgraatvloer, of de Hongaarse punt. Er zijn opties genoeg, dus denk er goed over na welk legmotief het beste bij jouw woning past. 

Het budget

Uiteraard is de keuze voor een vloer ook afhankelijk van je budget. Houten vloeren kunnen best prijzig zijn, maar er zijn ook vloeren te vinden die minder geld kosten. Houd er echter wel rekening mee dat er ook nog kosten voor het leggen bij de prijs komen, indien je de vloer niet zelf gaat leggen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?