Skip to main content

Een houten vloer met huisdieren? Dat kan!

Gepost op 01 februari 2021

Heb je huisdieren en zou je graag een houten vloer willen maar twijfel je of dit wel kan? Goed nieuws: veel houten vloeren zijn gewoon geschikt als je huisdieren hebt. Het hangt er daarbij wel vanaf hoe de vloer is afgewerkt. Met de juiste bescherming hoef je je echter geen zorgen te maken dat de vloer snel beschadigd raakt, bijvoorbeeld door de scherpe nagels van je dier. In dit artikel vind je een aantal tips.

De houten vloer op de juiste manier afwerken

Om je vloer zo goed mogelijk te beschermen tegen huisdieren, is het van belang dat je deze goed afwerkt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je de vloer afwerken met olie, hardwax of met lak. 

Olie

Wil je de vloer afwerken met olie, dan dien je deze goed te onderhouden. Wil je ervoor zorgen dat je huisdier minder snel uitglijdt, dan kun je het beste voor olie gaan (in plaats van lak), deze afwerking is namelijk minder glad. Bovendien haal je krassen gemakkelijk weg door de vloer plaatselijk te onderhouden.

Hardwax

Als je voor een met hardwax behandelde houten vloer gaat, zul je zien dat de vloer minder kwetsbaar is voor vlekken dan wanneer je voor olie zou gaan. Ook bij dit type afwerking kun je krassen gemakkelijk wegwerken en bovendien glijdt je huisdier niet snel uit.

Lak

Wil je de vloer eenmalig beschermen en er vervolgens niet (of bijna niet) meer naar om hoeven kijken qua onderhoud? Dan is een afgelakte vloer handig. Krassen kun je hierbij echter niet wegwerken (tenzij je de hele vloer schuurt en opnieuw lakt). Ook is dit type afwerking een stuk gladder, waardoor je huisdier uit kan glijden. 

Je keuze voor het soort afwerking

De keuze voor een type afwerking is dus afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel tijd wil je bijvoorbeeld kwijt zijn aan onderhoud en in welke mate wil je dat de afwerking bescherming biedt tegen krassen en vlekken?

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?