Skip to main content

Is een houten vloer geschikt voor een restaurant? 

Gepost op 20 november 2017

Eiken hout vindt zijn weg in alle lagen van het leven. Naast zijn gebruik in huizen, wordt eiken hout steeds meer gebruikt in bijvoorbeeld winkels. Daarnaast kom je het ook steeds meer tegen in restaurants. Wat aan eiken houten vloeren maakt het zo geschikt hier voor? 

Duurzaamheid

Allereerst kijken we naar hoe hard eiken houten vloeren zijn. Het is in staat om de dagelijkse vereisten van zo’n omgeving te doorstaan. In combinatie met een slijtvaste afwerking is eiken hout ontzettende duurzaam en robuust. 

In een omgeving waar veel gegeten wordt, is een van de grootse problemen het gemors met eten en drinken. Met een houten vloer kan dit vaak worden weg gepoetst. Ernstige plekken op een houten vloer, kunnen vaak weg geschuurd worden. En vervolgens opnieuw afgewerkt. Het morsen op tapijt is daar en tegen een stuk moeilijker op te lossen. Dit laat vaak vlekken achter, waar je moeilijk van af komt. 

Natte voetafdrukken en veel verkeer is iets anders waar een restaurant veel mee te maken heeft. Wanneer je een houten vloer weer met tapijt vergelijkt zul je zien dat hout in dit soort situaties veel beter is. Tapijt kan makkelijk vlekken en is moeilijk te drogen. Met een houten vloer kan het vuil en de nattigheid opgedweild worden. 

Renovatie

Een ander voordeel van hout is de mogelijkheid tot het renoveren van de vloer wanneer nodig. Met een onafgewerkte houten vloer kun je elke afwerking kiezen die je graag wilt. Zoals olie, wax of lak. Als je een andere stijl of kleur wilt na een aantal jaren kan de afwerking weg geschuurd worden en opnieuw afgewerkt. Tapijt of tegels zouden compleet vervangen moeten worden om hetzelfde resultaat te bereiken. 

Er is niks wat het uiterlijk en de uitstraling van een houten vloer evenaart. De keuze in gradaties zorgen ervoor dat er altijd een houten voer is die bij de omgeving past. Voor een landelijke pub, waar veel karakter is vereist, zijn er robuuste vloeren. Voor omgevingen waar een meer minimalistische en hedendaagse look is vereist, zijn er frisse vloeren. 

eiken houten vloeren

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam