Skip to main content

Een houten vloer en een huisdier

Gepost op 01 maart 2021

Beschik je over een houten vloer, maar heb je ook één of meerdere huisdieren? Of overweeg je een houten vloer te nemen maar vraag je je af of dit wel handig is in combinatie met het hebben van een huisdier? Het is goed mogelijk om een houten vloer te hebben liggen terwijl er ook dieren door het huis lopen. Toch is het belangrijk dat je de vloer goed onderhoudt en dat je de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Hieronder vind je een aantal handige tips.

Onderhoud de houten vloer goed

Uiteraard is het altijd van belang dat je je houten vloer goed onderhoudt, maar wanneer je een huisdier hebt is dit zelfs nóg belangrijker. Een hond of kat loopt bijvoorbeeld veel rond door het huis en neemt vaak viezigheid mee van buiten. Ook kunnen de dieren krassen in de vloer veroorzaken met hun nagels. 

Zorg ervoor dat je de vloer regelmatig reinigt, bijvoorbeeld door te stofzuigen en te dweilen. Hierbij is het van belang dat je de vloer niet te nat dweilt, zodat deze geen waterschade oploopt. 

Knip de nagels van je dier

Als de nagels van je hond te lang worden, veroorzaken ze gemakkelijk krassen op de houten vloer. Het is verstandig om de nagels regelmatig te (laten) knippen, om schade te voorkomen. 

Maak gebruik van matjes

Om te voorkomen dat het dier vuil van buiten mee het huis in neemt, doe je er goed aan een matje bij de ingang van het huis te plaatsen. Zo wordt een deel van het vuil opgevangen en hoef je minder vaak te stofzuigen. Heb je een kat, dan is het daarnaast ook verstandig om een matje voor de kattenbak te plaatsen, zodat de vloer schoon blijft. 
Tot slot is het goed om matjes onder de drink- en eetbakjes van je huisdier te leggen. Mocht er iets naast de bakjes vallen, dan komt dit niet op de grond terecht maar op het matje. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam