Skip to main content

Een hardhouten vloer of tapijt: wat is beter?

Gepost op 30 september 2020

Twijfel je of je een hardhouten vloer, of juist tapijt in je woning wilt in je woning? Hardhouten vloeren worden al eeuwen gebruikt. Toch is dit type vloer moderner dan tapijt. Aan zowel tapijt als hardhouten vloeren zijn zowel voor- als nadelen verbonden.

Een zachte of harde ondergrond?

Het voordeel van tapijt is dat dit type vloer zacht is vergeleken met houten vloeren. Om die reden is tapijt erg comfortabel voor de voeten en bovendien worden ruimtes knusser en minder kil als je er tapijt neerlegt. Hardhouten vloeren hebben daarentegen een harde structuur, waardoor je woning gehoriger wordt. 

Onderhoud

Hardhouten vloeren zijn gemakkelijk te reinigen. Vlekken en stof kun je eenvoudig verwijderen door middel van een stofzuiger en/of dweil. Anderzijds kost het heel wat meer moeite en tijd om vlekken uit een tapijt te krijgen. Als je tapijt in je woning hebt, zul je extra geld kwijt zijn aan (het huren van) een stoomreiniger.

Renoveren van de hardhouten vloer

Hardhouten vloeren kunnen geschuurd en gepolijst worden als ze aan vervanging toe lijken of als er schade aan de vloer is ontstaan. Heb je tapijt? Dan gaat dat helaas niet en zul je een heel nieuw tapijt aan moeten schaffen.

De prijs van de vloer

Hardhouten vloeren zijn prijziger dan tapijt. Toch is het zo dat dit type vloer langer meegaat, waardoor je uiteindelijk voordeliger uit bent als je voor een houten vloer kiest. Tapijt dient om de paar jaar vervangen te worden en bovendien ben je ook nog eens extra geld kwijt aan (het huren van) een stoomreiniger.

 

Kortom, de keuze voor ofwel een hardhouten vloer of tapijt hangt af van de wensen en eisen die je hebt. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met een (houten) vloeren specialist, zodat je weloverwogen je keuze kunt maken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?