Skip to main content

Een groen interieur: het begint met een houten vloer

Gepost op 12 januari 2016

Met het milieu om ons heen gaat het niet goed, daar worden we ons steeds meer bewust van. We sloten 2015 af met een klimaatakkoord en beginnen 2016 met nieuwe goede voornemens, die we hopelijk ook waar kunnen maken. Staat op uw lijstje met goede voornemens ook dat u uw huis milieuvriendelijker wil maken? Dan zullen deze tips zeker van pas komen!

Houten vloer

De vloer is de basis van het interieur. Hiermee wordt de toon gezet en het is dus zeker van belang dat u tevreden bent over de vloerbedekking die u heeft uitgekozen. Wilt u een milieuvriendelijk interieur? Dan begint dat bij de juiste vloer. Recyclebare materialen als laminaat en PVC zijn erg milieuvriendelijk, maar ook bij de productie, distributie en plaatsing van houten vloeren wordt steeds meer aandacht besteed aan de effecten op het milieu. Wilt u meer weten over de milieuvriendelijke mogelijkheden van houten vloeren? Bezoek dan de website van Martijn de Wit Vloeren voor meer informatie of neem contact met op ons!

FSC Keurmerk

Het Forest Stewardship Council is een non-profit organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer. Het FSC zorgt ervoor dat leefgebied van planten en dieren beschermd worden en houdt toezicht op houtoogst. Hierdoor worden er minder bossen gekapt voor doeleinden als het aanleggen van plantages.

Door producten met het FSC keurmerk te kopen, draagt u bij aan het verantwoord bosbeheer. Dit keurmerk vindt u terug op hout, houtproducten en papier en geeft aan dat de producten of het materiaal afkomstig is uit bossen die volgens de FSC verantwoord beheerd worden. Van een mooie houten vloer mét een FSC keurmerk kan niet alleen u volop geniet, maar ook de natuur heeft er baat bij!

Milieuvriendelijke muren

Naast een milieuvriendelijke vloer, bijvoorbeeld een mooie houten vloer, kan u ook voor de muren een milieuvriendelijke keuze maken. Zo kan u kiezen voor behang van natuurlijke materialen als katoen, linnen, zijde of wol. Bij textielbehang is het echter wel belangrijk dat u een vuilafstotende coating aanbrengt; het houdt veel stof vast en is hierdoor ook niet geschikt voor mensen met een stofallergie. Er bestaat ook milieuvriendelijke muurverf. Muurverf is vaak gemaakt op basis van ethyleenglycol (EG), wat niet goed voor het milieu is. EG-vrije muurverf is daarom een goed en milieuvriendelijk alternatief voor gewone muurverf.

Martijn de Wit Vloeren is expert op het gebied van houten vloeren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

 width=

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam