Skip to main content

Donkere houten vloeren

Gepost op 13 september 2016

Lichte vloeren zijn in de meerderheid in ons land. Toch blijkt het dat donkerbruine houten vloeren nog steeds trendy zijn. Nog steeds vragen veel mensen naar deze kleur. En niet gek, want de kleur geeft altijd een mooie elegante sfeer aan het huis. Donkere houten vloeren kunnen namelijk erg mooi gecombineerd worden met lichte, witte muren.

De nadelen van donkere houten vloeren

Donkere houten vloeren zijn net als alle andere houten vloeren net zo eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Echter laten krassen en viezigheid zich veel sneller zien. Je kan er als eigenaar van een donkere vloer niet omheen; krassen zijn veel zichtbaarder in tegenstelling tot een lichte vloer.

 

Wat zijn de opties?

Ben je er al van overtuigd dat je een donkere vloer in huis wil? Om de toekomstige krassen en viezigheid zo min mogelijk te verbergen is het een optie om de vloer te lakken. Door de vloer flink te laten lakken zal elk licht dat de vloer raakt terug worden gereflecteerd. Dit zal zal eventuele beschadigingen wat meer verbergen.

Een andere optie is om een vloer uit te zoeken met enige patroon vormingen in plaats van een vloer met een donkere kleur zonder enige variatie. Zo is er een optie om een vloer te plaatsen met zowel lichte als donkere kleuren met variatie op elke plank. Wanneer er dan enkele krassen op komen zou het niet snel zichtbaar zijn.

Onderhoud

Eigenlijk heb je met onderhoud twee soorten keuzes. Er zijn mensen die hun donkere vloer perfect onderhouden en wekelijks goed schoonmaken. Zij willen de vloer in top conditie houden.

Daarnaast heb je mensen die accepteren dat hun houten vloer een natuurproduct is en laten de vloer vanzelf verouderen. De vloer ziet er dan niet perse slechter uit. De vloer krijgt er een hele andere look door. Hierdoor zal je door de jaren heen een rustieke houten vloer krijgen. De optie ligt bij u.

Donker2

Houd er rekening mee dat een donkere vloer niet wordt aangeraden met een huisdier. Je zal veel last krijgen met zichtbare haren op de vloer en nagels laten veel zichtbare krassen achter.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam