Skip to main content

Donkere houten vloer combineren? Dat doe je zo

Gepost op 01 januari 2021

Is je oog gevallen op een mooie donkere houten vloer? Dan is het nu nog de vraag hoe je deze vloer het beste kunt combineren. Niet alle soorten en kleuren meubels en decoratie passen namelijk goed bij donkere vloeren. In dit artikel vind je een aantal tips om een donkere houten vloer te combineren.

Creëer contrast

De woonkamer krijgt een geheel andere uitstraling als er sprake is van een contrast. Donkere houten vloeren kun je goed combineren met meubels die juist licht van kleur zijn. Zorg er wel voor dat dit contrast niet te groot wordt, de ruimte krijgt anders geheid een kille uitstraling. 

Een kleinere of bredere kamer

Wil je graag een kamer die klein, of juist wat ruimer oogt? De meeste mensen willen het liefst een ruimte die er ruim uitziet. Dit kun je bereiken door een donkerere houten vloer te nemen. Combineer de vloer echter niet met donkere wanden, de ruimte zal er dan juist kleiner uitzien. 

Combineer de donkere houten vloer met lichtere meubels

Om ervoor te zorgen dat er wel degelijk sprake is van contrast, maar deze niet te groot is, kun je ervoor kiezen om meubels en decoratie aan te schaffen die wat lichter zijn dan de vloer, maar tegelijkertijd niet té licht. Kies bijvoorbeeld voor een licht grijze bank, een beige vloerkleed en decoratie in een ietwat lichte kleur.

Vergeet de plinten niet

Ook de plinten kunnen ervoor zorgen dat de ruimte een geheel andere look krijgt. Ga je voor plinten in dezelfde kleur als de vloer, dan zal het oppervlak groter lijken. Ditzelfde effect ontstaat wanneer je voor plinten kiest in dezelfde kleur als de muur; in dat geval zal juist de muur ruimer ogen. Bedenk dus goed van tevoren wat voor effect je teweeg wilt brengen met de vloer en wat voor uitstraling je je woning wilt geven.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?