De voor- en nadelen van massief parket
Bij de aanschaf van een parketvloer sta je voor twee keuzes: gaat u voor massief of lamel parket? Vaak kiest men voor een massief houten vloer. Massief houten vloeren staan bekend om de authentieke uitstraling en lange levensduur. Maar is massiefhout echt de beste keuze? En wat zijn de voor- en nadelen van deze vloer? Lees snel verder, want in deze blog leest u alle voor- en nadelen.
De massief houten vloer
Massief houten vloeren zijn al jaren geliefd. Maar wanneer is een houten vloer nou echt massief? Ten eerste, dient een massief houten vloer minimaal 6 mm dik te zijn. Meestal zijn ze tussen de 10 en 20 mm dik. Ten tweede, dient de vloer volledig van natuurlijk hout te zijn gemaakt. We spreken pas echt van een massief houten vloer wanneer deze voor 100% uit natuurlijk hout bestaat. Dat is ook de reden dat een massief houten vloer na het leggen ook gelakt of geolied moet worden.
De voordelen van massief parket
Het is niet voor niets dat deze vloeren zo populair zijn. Een massief houten vloer is een echte toevoeging aan uw interieur. Door zijn authentieke uitstraling creëert de vloer een gevoel van luxe en warmte in huis. Dit is een van de voornamelijk te redenen dat men kiest voor massief parket. Maar dat is niet het enige voordeel. Wist u bijvoorbeeld al dat deze vloeren zeer duurzaam zijn? Ze gaan namelijk jaren mee. Het is dan ook zeker geen uitzonderen wanneer de vloer de eigenaar overleefd!
De nadelen van massief parket
Er zitten ook nadelen aan massief hout. Zo zijn deze vloeren bijvoorbeeld niet watervast. Het is dus niet praktisch om te kiezen voor massief parket in ruimtes war het vochtig is, denk aan kelders, schuren, badkamers, keukens of het toilet. Het hout figureert als dan als een spons. Dit is niet alleen schadelijk voor de vloer, maar kan ook onhygiënische situaties veroorzaken. Een ander nadeel is dat deze vloer niet gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Door vloerverwarming onder een massief houten vloer te leggen kan de vloer uitdrogen en vervormen of kromtrekken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.
1742 LD Schagen
Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Skoon 80
1511 HV Oostzaan
Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur