Skip to main content

De beste vloer voor vloerverwarming

Gepost op 30 maart 2021

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming? Best kans dat je je dit hebt afgevraagd tijdens je zoektocht naar een nieuwe vloer. Misschien sta je op het punt te verhuizen, of ben je gewoon eens aan een nieuwe vloer toe. Vloerverwarming kan een goede toevoeging zijn aan je interieur. Zo hoef je in de winter nooit meer kou te lijden wanneer je door het huis loopt op blote voeten. Onderstaand vind je de beste vloeren voor vloerverwarming.

Beton of steen

Vloerverwarming kun je het beste combineren met een betonnen vloer, een gietvloer of een stenen vloer. De warmte wordt in deze vloeren namelijk goed opgenomen en verspreid. Is de vloer wat dikker? Dan duurt het ook iets langer voordat je de warmte kunt voelen. Toch houdt een dikke vloer de warmte niet tegen, waardoor je ongeacht de dikte, toch lekker kunt genieten van vloerverwarming.

Een vinyl vloer

Vinyl vloeren zijn niet alleen erg mooi en makkelijk te onderhouden, maar gaan ook nog eens goed samen met vloerverwarming. Vinyl vloeren zijn behoorlijk dun, waardoor de warmte er goed doorheen kan. Pas echter wel op: niet ieder type vinyl vloer is geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Laat je vooraf informeren bij de vloerenspecialist! 

PVC vloeren

PVC vloeren zijn erg populair. Ze zijn mooi, verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en ook nog eens goed te betalen. Ook dit type vloer is relatief dun, waardoor het erg geschikt is voor vloerverwarming. Bovendien heb je hier geen ondervloer voor nodig. 

Tapijt

Tapijt kan een goede keuze zijn als het aankomt op het combineren van een vloer met vloerverwarming. Tapijt is van zichzelf natuurlijk vaak al lekker zacht, waardoor het heerlijk is om overheen te lopen, al helemaal in combinatie met vloerverwarming. Ook voor tapijt geldt echter dat niet iedere soort samengaat met vloerverwarming.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?