Skip to main content

Dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhoud van een houten vloer

Gepost op 11 juni 2019

Een houten vloer schoonmaken en houden kan een uitdaging zijn. Om zo lang mogelijk van uw houten vloer te genieten, is het van groot belang dat u uw houten vloer goed onderhoud. Om het u gemakkelijk te maken geven wij wat tips over het dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse onderhoud van uw houten vloer. Met deze onderstaande informatie weet u gelijk hoe u uw vloer goed kan onderhouden.

Dagelijks onderhoud

Het belangrijkste aan het onderhoud van een houten vloer, is dat het regelmatig gebeurd. Door de dag heen kan er namelijk veel vuil verzamelen op uw vloer. Bijvoorbeeld zand of kleine steentjes. Vooral met kinderen of dieren in huis is dat moeilijk te voorkomen. Wanneer u dit soort vuil niet dagelijks verwijdert, dan kan het gaan schuren over uw vloer en kleine krasjes veroorzaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want deze krassen zijn vaak lastig te verwijderen. Daarom willen wij u adviseren om dagelijks te stofzuigen. Denk er hierbij aan  dat u stofzuigt met de borstel naar beneden. Zo krijgt ook de stofzuiger-poot geen kans om krassen achter kan laten. Bent u geen fan van stofzuigen? Dan is Swiffer is de perfecte oplossing om snel zand en vuil te verwijderen. Evenzeer als een zachte bezem. 

Wekelijks onderhoud

Naast dagelijks onderhoud, is er een wekelijkse taak. Namelijk dweilen. Door wekelijks te dweilen verwijdert u het vuil nog grondiger. Voor nog effectiever onderhoud, is het aan te raden om te dweilen met een speciale natuurzeep of conditioner voor houten vloeren. Natuurzeep voegt als het ware een klein beschermlaagje toe aan uw vloer. Dit promoot de duurzaamheid van uw vloer en kan helpen om krassen voorkomen. Wanneer u dit wekelijks bijhoudt zult u merken dat de vloer een mooie natuurlijke glans aanneemt.  Ook kunnen wij u aanraden om hiervoor een lichtvochtige dweil of doek te gebruiken.

 Jaarlijks onderhoud

 Als laatste het jaarlijkse onderhoud van uw houten vloer. Voor de promotie van de levensduur van uw vloer is het verstandig om de gehele vloer jaarlijks opnieuw in de was of olie te zetten. Zo wordt u vloer extra grondig gereinigd. De vloer lijkt hierna weer zo goed als nieuw. Daarnaast, gaat de vloer langer mee wanneer u dit jaarlijks herhaalt. Voor het beste resultaat adviseren wij u om dit professioneel te laten doen. U kunt altijd contact opnemen met de professionals van Martijn de Wit voor het beste onderhoudsadvies. Hetzelfde geldt voor schuren van je vloer. Je houten vloer schuren kan eventueel ook zelf.

Kortom, het is zeer belangrijk om uw houten vloer goed te onderhouden. Dagelijks stofzuigen zou u niet veel tijd kosten, en uiteindelijk heeft u er veel baat mee. Houten vloeren zijn ontzettend duurzaam, mits u ze goed onderhoud. Met deze tips hopen wij u voldoende geïnformeerd te hebben.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam