Skip to main content

Checklist bij het kiezen van de juiste houten vloer

Gepost op 29 juli 2016

Het is belangrijk dat dat het juiste product wordt gekozen voor de juiste omgeving. Er worden nog vaak fouten gemaakt bij het kiezen van een houten vloer. Voordat de houten vloer is verkocht worden er vaak dingen niet toegelicht door vloerspecialisten. Dit zijn veel voorkomende klachten van mensen die niet goed zijn ingelicht.

Ik krijg spleten in mijn vloer

Men denkt vaak dat de vloer er zo uitblijft zien zoals de op dag dat het werd gelegd. Elke houten vloer, door wie het ook is gelegd, zal na enige tijd een klein beetje krimpen en zwellen. Dit komt door de verandering van de vochtigheid in de vloer.

Als de vloer echter grote, duidelijk zichtbare spleten heeft, ongeacht welk seizoen, dan is het een probleem. Wanneer de spleten komen en gaan met de seizoenen hoef jij je geen zorgen te maken. Dat is hoe een houten vloer werkt, het blijft namelijk een natuurproduct. Vaak vergeten de vloerspecialisten dit te vertellen aan de klant. De vloerspecialist bij Martijn de Wit doet dit overigens wel.

Mijn voer zit vol deuken

Wanneer mensen naar een nieuwe vloer zoeken worden ze vaak misleid door de Janka-hardheid. Janka is een maat voor de hardheid van een houten vloer. Janka geeft aan in welke mate een houtsoort tegen bepaalde drukkrachten kan. Het beïnvloedt zeker de duurzaamheid. Echter zegt het weinig of er deuken in de vloer komen. Of er makkelijk deuken in de vloer kunnen ontstaan hangt af van het soort, hoe het is gekapt, hoe dik de vloer is, hoe scherp het object is dat op de vloer ligt, enzovoort.

 

Ik krijg vlekken op de vloer

Soms krijg je te maken met vlekken op de vloer. Je ziet allerlei afdrukken zoals voetafdrukken op de houten vloer. Dit is ook vaak een kwestie waar rekening mee had moeten worden gehouden bij de aankoop. Sommige kleuren en glanzen laten deze afdrukken nou eenmaal wat sneller zien. Net zoals je bij donkere vloeren sneller viezigheid ziet dan bij lichtere vloeren.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam