Skip to main content

Bescherm je houten vloer deze feestdagen

Gepost op 06 november 2017

Met de feestdagen komen we gezellig samen met vrienden en familie. Maar dit betekent ook veel gerikketikt van voeten in je huis. Bescherm je houten vloer deze feestdagen tegen de extra activiteit en verkeer. Neem een paar stappen om de vloer te laten schijnen en maak indruk op je gasten. Hier zijn vijf tips om je houten vloer te laten schijnen dit seizoen. 

 

Onderhoudsroutine 

Zorg ervoor dat de vloer netjes het feestseizoen ingaat. Veeg en mop de vloer regelmatig. Dit zorgt ervoor dat er geen stof en puin deelttjes over de vloer gesleept worden. Anders kan de vloer geschraapt worden, waardoor de glans weg zal vagen. 

 

Verwijder vlekken snel 

Als je huisdieren, kinderen of je gewoon zelf onhandig bent, zorg er dan voor dat je vlekken en plekjes zo snel mogelijk schoon maakt. Door het zo snel mogelijk verwijderen van vlekken en plekjes, zal de vloer geen lange termijn schade oplopen. En zal de vloer sprankelend de feestdagen in gaan. 

Gebruik matjes en vloerkleden 

Probeer voordat de gasten arriveren te bedenken waar de meeste activiteit zal plaatsvinden. Dit zal meestal de gang, keuken of gang naar de badkamer zijn. Je kan hier het beste matjes of vloerkleden plaatsen om de vloer te beschermen. Zorg er wel voor dat je een vloerkleed of matje gebruikt die niet slipt gebruikt. Anders kan dit gaan schuren op de vloer. 

Bescherm je vloer tegen het meubilair  

Een andere valkuil van het feestseizoen is het meubilair. Met meer gasten in huis, zal het meubilair veel verplaats worden, om bijvoorbeeld meer plaats te maken. Om beschadigingen aan de vloer te voorkomen kun je het beste een viltje onder de poten van het meubilair plaatsen. Hierdoor zullen de meubelen makkelijk over de houten vloer glijden zonder beschadigingen aan te brengen. 

 Bescherm je vloer tegen andere beschadigingen 

Andere maatregelen die je kan nemen om je vloer te beschermen, is bijvoorbeeld het bijknippen van je huisdier’s nagels. Ook kun je een geen schoenen in huis regel in stellen.  

houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam