Skip to main content

Beschadiging op je houten vloer voorkomen

Gepost op 02 december 2018

De drukke decembermaand is weer begonnen. Sinterklaas vieren met een hoop mensen en de hele familie over de vloer op kerst. Ook staat de kerstboom er natuurlijk weer. Dit allemaal bij elkaar kan leiden tot lelijke beschadigingen op je mooie houten vloer. Natuurlijk wil je je avond er niet door laten verpesten als dit gebeurt, maar de dag erna begin je je toch wel zorgen te maken over de krasjes.

Krassen op je houten vloer gebeuren nou eenmaal maar toch is het beter om dit te voorkomen dan achteraf zorgen er om te maken. In het volgende artikel geven wij wat handige tips om deze beschadigingen te voorkomen.

Voorkom de kras

Vooral met kinderen en dieren in huis is het van belang dat er een aantal maatregelen genomen worden. Ten eerste, schaf een deurmat aan. Dit klinkt misschien meer dan logisch maar toch hebben heel veel mensen dit niet. Een deurmat zorgt ervoor dat het meeste vuil van buiten in de deurmat blijft zitten. Je zou daarnaast natuurlijk ook kunnen vragen of de mensen hun schoenen uit willen doen.Dit is vooral aan te raden bij mensen met punt hakken want dit soort schoenen kunnen nog wel eens wat krassen achterlaten.

Naast een deurmat is het handig om dopjes onder stoelpoten aan te brengen. Hierdoor voorkom je ook veel krasjes. Ook kan je kleed neerleggen. Dit staat ten eerste heel leuk maar is ook ideaal voor de kinderen om op te spelen. Heb je een heel duur kleed? Koop dan een goedkoper ‘speelkleed’ speciaal voor de kinderen.

Als laatst adviseer ik om de vloer zo schoon makkelijk te houden. Probeer dus regelmatig te stofzuigen zodat er geen vuiligheid blijft liggen in het huis.

Wat te doen als je toch krassen hebt?

Als je toch wat krassen op je vloer hebt zijn er altijd wel trucjes om deze minder te laten lijken. Dit kan natuurlijk niet bij elke kras maar wel bij de kleine krasjes. Als er een kras zit die alleen de afwerkingslaag beschadigd heeft, kan je deze zelf verwijderen. Polijst deze plek en bewerk deze daarna met het middel waarmee de vloer is afgewerkt. Dit kan bijvoorbeeld was, lak of olie zijn geweest.

Heb je toch een kras in je vloer die waarschijnlijk bewerkt moet worden? Denk er dan aan dat het december is en problemen met de vloer altijd wel wat later verholpen kunnen worden. Hierbij wordt een expert wel aangeraden.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam