Skip to main content

Aan de slag met het renoveren van je houten trap

Gepost op 02 januari 2020

Ben je van plan om zelf je houten trap te renoveren of te bekleden? Dit kan behoorlijk wat tijd kosten, maar is uiteraard goedkoper dan het uitbesteden. In dit artikel vind je een aantal tips en leggen we uit hoe je dit het beste aan kunt pakken.

 

Het kiezen van trapbekleding

Houten trapbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen, motieven en bestaan er ook nog eens meerdere opties om de bekleding aan de trap te bevestigen. En wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om LED verlichting in te bouwen in je trap?

 

Hoe te beginnen?

Als dat nog niet gebeurd is, zal je allereerst natuurlijk de bestaande trapbekleding moeten verwijderen. Dit kun je op meerdere manieren aanpakken, afhankelijk van de manier waarop de bekleding bevestigd is. Als er lijm op waterbasis is gebruikt, kun je deze simpelweg verwijderen met behulp van warm water. Lijm op oplosmiddelbasis dient weggehaald te worden met een vloerlijmverwijderaar, omdat deze lijm niet gevoelig is voor water. Kitten zijn daarentegen niet gevoelig voor vloerlijmverwijderaar maar ook niet voor water. Hoe je kitten dan wel weg kunt halen? Met Coca Cola! Handig hierbij is om de Coca Cola eerst te testen op een klein stukje.

 

Als de bestaande trapbekleding weg is, dien je het nieuwe tapijt op maat te snijden. Je kunt de trap opmeten door middel van mallen, die je van papier kunt maken en vervolgens om de treden heen kunt leggen. Werk vervolgens van boven naar beneden en plak het tapijt vast aan de trap, door middel van een lijmkam. Je kunt een nietje zetten om ervoor te zorgen dat het tapijt blijft liggen. Indien er rafels ontstaan in het tapijt, kun je deze achteraf wegknippen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?