Prijzen

Wat kost een houten vloer..?

Een vraag die veel consumenten als eerste stellen. Een logische vraag misschien? Maar helaas ook een niet te beantwoorden vraag zonder te zijn voorzien van de juiste informatie. De prijs van een houten vloer is namelijk afhankelijk van diverse variabelen.

 

Indicatie prijzen

Uiteraard kunnen wij u wel voorzien van een indicatie prijs. Een afgewerkte eiken houten vloer is leverbaar vanaf €49,- per m2. Deze is leverbaar in diverse kleuren. 

Gemiddelde prijzen:

  • eiken planken vloer incl. plaatsen €75 - €120 p/m2.
  • visgraat systeem parketvloer incl. plaatsen €125 - €150 p/m2.
  • traditioneel gelegd visgraat compleet geplaatst €140 - €160 p/m2.

 

Onwetendheid en ontwikkeling

Het komt niet vaak voor dat u een (houten) vloer koopt. De levensduur van vloeren is over het algemeen erg lang en het vervangen van een vloer is redelijk ingrijpend. Dus wij begrijpen dat u hier niet uw hobby van zal maken. Maar doordat het aanschaffen van een vloer niet valt onder de routine aankopen en de ontwikkeling net als in de meeste branches ook hier doorgaat, is het te begrijpen dat u als consument moeilijk een goed beeld kunt krijgen van de kosten van een compleet geplaatste vloer.

 

Hoe wordt de prijs bepaald?

De wensen van u als consument, de situatie hoe de vloer geplaatst moet worden en de mogelijkheden met diverse afwerkingen zijn onderdelen die de prijs mede bepaald. In het 10-stappen plan wat hieronder in iconen is afgebeeld geeft enigszins de werkwijze aan hoe wij u kunnen adviseren van de juiste vloer. 

 

Belang van een showroom

Buiten het feit dat een prijs moeilijk (online) is af te geven zijn afbeeldingen op een scherm niet realistisch om een goed beeld bij de uitstraling van de vloer te kunnen krijgen. De invloed van lichtinval op een vloer bepaald voor een groot deel de uitstraling van de vloer. Naast dat u de vloeren met eigen ogen kunt bekijken kunt u de vloeren ook voelen zodat u een goed idee krijgt van de structuur, reliëf en dergelijke.

Kom daarom gezellig langs om onder het genot van een kop koffie of thee uzelf te laten voorzien van de juiste informatie.

 

Indicatie bovenstaande vloer

De Urbanwood Tours. Een populaire vloer die in veel diverse woonstijlen wordt toegepast. Om de uitstraling van deze vloer te krijgen zoals de vloer is geworden zijn 5 behandelingen nodig. Bovenstaand voorbeeld is 26 cm breed.

Deze uitvoering heeft een vierkante meterprijs van €87,-*

* prijswijzigingen voorbehouden. 

 

Indicatie bovenstaande vloer

De Urbanwood Stavanger. Een kwaliteitsvloer voor een zeer scherpe prijs. Deze vloer is 18 cm breed, geschuurd en voorzien van een olie afwerking.

De kleur is in meerdere uitvoeringen qua breedte-, diktemaat en sortering leverbaar van €49,-* per vierkante meter.

* prijswijzigingen voorbehouden

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!