Skip to main content

Visgraat vloer, hoe leg je dit het best?

Gepost op 05 augustus 2018

Een visgraat vloer is tegenwoordig erg gewild, maar wat is dit eigenlijk? Een visgraat vloer eigenlijk een manier van leggen. Zoals de naam het al zegt wordt het in de vorm van een visgraat gelegd. Dit geeft een elegante en vooral luxe uitstraling. Deze patroon werd vroeger voornamelijk gelegd in paleizen omdat dit erg veel geld kostte. Nu kan eigenlijk iedereen het wel nemen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je deze vloer gaat leggen.

Materiaal

Ten eerste is het belangrijk dat je al het materiaal in huis hebt. Het is namelijk erg irritant als je ergens mee bezig bent en merkt dat je toch iets mist. Zo moet je altijd genoeg vloer hebben, een ondervloer, een zaag, een hamer en slagpluggen.

Stap 1: De vloer en muur egaliseren

Voordat je begint met leggen, is het erg belangrijk dat de vloer en de onderkant van de muur egaal is. Dit kunnen dus bijvoorbeeld beton en verf resten zijn. Zorg dat dit weg is en dat de vloer dan helemaal stofvrij gemaakt wordt. Dit kan een aantal uurtjes in beslag nemen dus houd hier rekening mee.

Stap 2: De ondervloer

Een ondervloer is erg belangrijk. Welke ondervloer je moet nemen is afhankelijk van het soort huis en de ondervloer die je hebt liggen. Informeer dit goed bij de specialist waar je de vloer koopt.

Stap 3: Het leggen van de visgraat vloer

Een visgraat vloer verlijm je. Hierbij is het ook erg belangrijk dat je in het midden begint met leggen. Dit is omdat je dan met gelijke stukken eindigt aan de zijkant. Zorg dat dit precies wordt opgemeten, wat een erg lastige klus is.

Wilt u het liever niet zelf leggen? Dat kan! Vraag het de vloerenspecialist van Nederland. U kunt dit namelijk overlaten aan professionele parketteurs. Deze zijn hiervoor opgeleid en zorgen dus voor het mooiste resultaat.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam