Skip to main content

Laminaat zelf leggen? Lees hier de beste tips

Gepost op 15 april 2019

Laminaat groeit nog steeds in populariteit. Logisch, want laminaat is niet alleen zeer betaalbaar maar ook gemakkelijk in onderhoud. Bovendien kan laminaat ook tegen een stootje, ideaal dus! Als u kiest voor een laminaat vloer dan komt u eigenlijk voor een paar opties te staan. Gaat u het laminaat bijvoorbeeld laten leggen door een professioneel of kiest u ervoor om dit zelf te doen? Door uw laminaat vloer zelf te leggen kunt u best wat geld besparen. Helaas is het wel een ingewikkelde klus. Bent u van plan om zelf uw vloer te leggen? In deze blog geven we u wat praktische tips.  

Het kiezen van de juiste ondervloer

Het hele proces begint eigenlijk al bij het kiezen van de juiste ondervloer. Ook hier heeft u verschillende opties. Welke ondervloer u nodig heeft hangt eigenlijk af van uw woonsituatie. Woont u bijvoorbeeld in een appartement? Dan is het belangrijk dat de ondervloer een geluiddempende functie heeft. Als u de geschikte ondervloer heeft gevonden is het tijd om deze te gaan leggen. Dit is redelijk eenvoudig, meestal is het simpelweg een kwestie van de ondervloer uitrollen en deze vervolgens vast plakken met tape. Wel moet u erop letten dat de harde kant aan de bovenkant ligt.

De voorbereidingen

Het gezegde luidt niet voor niets; een goed begin is het halve werk. En dat geldt zeker ook voor het leggen van laminaat. Naast de ondervloer zijn er nog meer voorbereidingen die u moet treffen. Denk bijvoorbeeld goed na over waar u het laminaat gaat plaatsen, in één kamer of door de gehele woning? Het is namelijk lang niet meer zo dat laminaat alleen in woonkamers wordt gelegd, tegenwoordig kan laminaat ook gewoon in natte of vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens liggen. In onze vorige blog leest u daar alles over!

Praktische tips voor het leggen van de vloer

Hier draait het natuurlijk uiteindelijk om: het leggen van het laminaat. Een beste klus, maar niets geeft zoveel voldoening aan een mens als een vloer die helemaal zelf gelegd is! En gelukkig hebben wij een paar praktische tips. Om te beginnen lijkt het leggen van de vloer misschien lastig, maar stiekem is dit relatief eenvoudig. Allereerst is het belangrijk om te weten dat u nooit in het midden van de woonkamer moet beginnen met leggen. Begin altijd in een hoek! Het liefste de hoek aan de langste muur in de ruimte.

Natuurlijk kunt u altijd terecht bij de professionals van Martijn de Wit!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam