Skip to main content

Hoe bescherm je de houten vloer tijdens een verbouwing?

Gepost op 25 maart 2018

Op dit moment worden niet veel huizen verkocht. Hierdoor nemen steeds meer mensen de beslissing om hun huis te renoveren. En te verbeteren in plaats van een nieuw huis te kopen. Het maakt niet uit of je een oud huis wilt renoveren. Of een moderner pand wilt opknappen. Je moet misschien de huidige houten vloer behouden. En je zult dan extra voorzichtig moeten zijn.

Maatregelen

Ongeacht of je het zelf gaat doen. Of dat je iemand inhuurt om het voor je te doen. Het is altijd raadzaam. Om een ​​aantal preventieve maatregelen te nemen. Om de vloer te beschermen. Houten vloeren kunnen. Tijdens een renovatie van het huis ernstig worden beschadigd. Als je ze niet goed beschermt. Het is dus altijd de moeite waard. Om goed op te letten dat je vloer niet beschadigd raakt.

Hier is wat nuttig advies over hoe je het goed kunt doen.

Als je de kamer schoonmaakt voordat je aan het werk gaat. Vergeet dan niet om het meubilair op te tillen. En nooit door de kamer te slepen. Door je meubels te slepen. Vooral de meubels die behoorlijk zwaar zijn. Kunnen onherstelbare schade aan je vloer veroorzaken. En dat kun je gemakkelijk voorkomen. Maar als je ze niet kunt of wilt optillen. Kun je altijd een dik tapijt of een deken gebruiken. Door het onder de meubel te plaatsen.  Kun je het over de vloer schuiven. En schade kunt voorkomen.

Mochten er steigers of ladders nodig zijn in het renovatieproces. Dan moet je kussens of viltjes onder de voeten van de ladders. Of steigers leggen om schade aan je houten vloer te voorkomen. Uiteraard kan het behoorlijk vervelend zijn. En kost het wat extra tijd en moeite. Maar het is zeker de moeite waard. De ladders en steigers zijn zwaar en kunnen permanente deuken in de vloer veroorzaken.  Of zelfs zwakkere planken splitsen of breken.

houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?