Skip to main content

De beste vloeren voor een industrieel interieur

Gepost op 11 juli 2019

Het industriële interieur was dé opkomende trend van 2015. Anno 2019 is de industriële stijl niet meer weg te denken uit het interieur. Met de kenmerkende grote en stoere eyecatchers in neutrale en donkere tinten is deze stijl in 2019 nog steeds helemaal trendy. Maar wat is industrieel wonen nou eigenlijk? Hoe haal je deze stijl in huis? En nog belangrijker, welke vloer past bij een industrieel interieur?

Wat is een industrieel interieur?
Een industrieel interieur bestaat uit het samenkomen van meerdere kenmerken. Maar het belangrijkste kenmerk is wel de robuuste uitstraling en gebruik van natuurlijke materialen. Zo wordt er vaak gespeeld met ruwe, grote, authentieke accessoires en meubelen die een stoere look creëren. Dit type interieur herken je vaak aan zijn dominante karakter, gebruik van robuuste items en soms wat sobere uitstraling.

Minimalisme en kleur
Daarnaast speelt ook minimalisme een grote rol. Voornamelijk wanneer het aankomt op accessoires. In dit type interieur kom je niet snel gezellige kaarsjes of kussentjes tegen. Een ander belangrijk element is kleur, zoals we al kort benoemde wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Het is dan ook het mooiste wanneer deze hun natuurlijke kleur behouden. Vaak wordt er dus een kleurpalet gebruikt van donkere kleuren en aardtinten.

 Vloeren opties
Zoals we ook in onze blog over het Scandinavische interieur benoemde, zijn wij van mening dat vloeren de bepalende factor zijn in uw interieur. De keuze in vloeren kan uw interieur maken of breken. Maar wat is nou een geschikte vloer voor een industrieel interieur? Wanneer je kiest voor een industrieel interieur heb je twee opties: een PVC vloer of een Gietvloer. Beide zijn zeer geschikt voor dit type interieur omdat ze een natuurgetrouwe uitstraling combineren met een industriële afwerking. Beide hebben eindeloos veel opties, en zijn daarom altijd te personaliseren naar uw wensen.

 Wat kunnen we aanraden?
 De meeste mensen die opzoek zijn naar een vloer voor een industrieel interieur raden wij de betongietvloer aan. Deze vloer bestaat uit een speciaal type cement, gebonden met gietvloer. Deze unieke samenstelling maakt de vloer niet alleen slijtvast en duurzaam, maar ook stoer, strak en stijlvol. Deze vloer maakt echt een statement in huis en past perfect bij industriële meubels.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam