Skip to main content

Scandinavisch interieur: welke vloer past hierbij?

Gepost op 24 mei 2019

De Scandinavische interieurstijl is al een paar jaar razend populair in Nederland. En dat is niet voor niets, want de minimalistische uitstraling, het rustige kleurenpalet en het gebruik van natuurlijke materialen vormen samen de perfecte combinatie voor een prachtig interieur. De vloer is hierbij een belangrijk onderdeel. In deze blog lees je de belangrijkste elementen van de Scandinavische stijl en welke vloeren hier het beste bij passen.

Minimalisme

Een enorm belangrijk kenmerk van de Scandinavische stijl is minimalisme. Minimalisme draait eigenlijk om de uitdrukking ‘less is more’. De stijl is clean, rustig en overzichtelijk.  Meestal is wit de basiskleur binnen dit interieur, wit wordt dan gebruikt voor zowel de muren als vloer. Dit geeft een zeer rustige look aan uw interieur.  Een vloer in een lichte kleur creëert in de kamers met een laag plafond een gevoel van ruimte, gecombineerd met witte muren creëer je een sfeer van rust en ruimte. Ook natuurlijk licht speelt een grote rol in het Scandinavische interieur.

Logisch, want in een groot deel van Scandinavië zijn de zonuren beperkt gedurende de wintermaanden en wij kunnen ons heel goed voorstellen dat elk straaltje licht dan welkom is. Vaak zien we daarom binnen deze stijl grote ramen en gordijnen van lichte tinten. Opvallend is dat men vaak denkt dat de Scandinavische stijl saai is, of snel verveeld. Maar hier zijn de meningen over verdeeld, vele mensen zweren bij het Scandinavische interieur. En vergeet niet: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Dit rustige interieur geeft uw zeker meer rust in uw hoofd.

Natuur

 

Het Scandinavische interieur omarmt de natuur. Overal kun je deze natuurlijke elementen terugvinden. Zoals bijvoorbeeld planten, vooral groene planten doen het goed in het lichte interieur. De planten springen direct in het oog tussen de lichte kleuren van het interieur, en zorgen voor wat meer sfeer en een wat levendigere uitstraling van het interieur.  Daarnaast zullen de planten de look van de prachtige Noord Europese bossen in de kamer weten te weerspiegelen. Ook hout is een terugkerend element, denk hierbij aan houten meubelstukken zoals een houten eettafel, salontafel of boekenkasten. Door de lichte kleuren van het interieur, kan de woning soms wat koel ogen. Door natuurlijke elementen zoals planten en hout op te nemen in het interieur oogt de gehele woning wat warmer en vriendelijker.

Vloeren

Maar welke vloer is nou het meest geschikt voor de Scandinavische stijl? Hiervoor hadden we het al kort even over hout. En laat een houten vloeren nou een echte favoriet zijn binnen deze stijl. In het speciaal doen lichte houten vloeren het erg goed. Lichte vloeren brengen het echte Scandinavische-gevoel omhoog. Laminaat is dus ook een goede optie. Uiteraard ook in een lichte kleur, zoals wit, lichtgrijs of heel erg licht beige. Laminaat heeft vaak wat strakkere lijnen, wat ook goed aansluit bij het minimalisme. Al in al, maakt een lichte vloer met natuurlijke elementen het interieur compleet.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam