Skip to main content

Dit zijn de beste vloeren voor uw horecaonderneming

Gepost op 09 juni 2019

In een van onze vorige blogs besproken we welke vloeren het meest geschikt zijn voor op kantoor. Maar wat als u een horecaonderneming heeft? Ook binnen de horeca is een sfeervolle vloer die aansluit bij het bedrijf erg belangrijk. Aangezien u binnen de horeca  met een aantal andere factoren rekening dient te houden dan op kantoor. Zoals bijvoorbeeld hygiene en onderhoud, kan het best lastig zijn om een geschikte vloer voor uw onderneming te vinden. Ben je benieuwd welke vloeren het meest geschikt zijn voor in de horeca? Wij hebben de 3 beste vloeren voor u op een rijtje gezet. 

Hygiënisch en slijtvast: de gietvloer 

Waarschijnlijk de grote favoriet voor horeca ondernemers: gietvloeren. Hoe dat komt? Voornamelijk omdat deze vloeren het voordeel hebben dat ze super hygiënisch en slijtvast zijn. De gietvloer komt namelijk met een scheur- en slijtvaste afwerking.  Daarmee is deze vloer zelfs bestand tegen vlekken! Dat betekent dus ook dat deze vloer geschikt is voor in de keuken. Gietvloeren zijn bestand tegen alle vloeistoffen en vetten die in de keuken kunnen voorkomen. Daarnaast staat deze vloer er om bekend zeer gemakkelijk zijn in onderhoud. Kortom, ideaal  voor in de horeca! 

Maar de gietvloer dankt zijn populariteit niet alleen aan de horeca. Ook in verschillende huishoudens is deze vloer razend populair. Dat komt omdat je met de gietvloer ontzettend veel kanten op kan qua stijlen en kleuren. Eigenlijk past de gietvloer wel in elk interieur thuis!


Sfeervol en authentiek: de houten vloer

Niets past beter bij een chic restaurant dan een authentieke houten vloer. Houten vloeren stralen luxe, warmte en sfeer uit. Hiermee is het plaatje voor uw restaurant natuurlijk helemaal compleet! Vaak denkt men dat houten vloeren niet geschikt zijn voor de horeca, omdat deze vloeren veel onderhoud vergen en duur zijn in aanschaf. Maar wij zijn van mening dat een houten vloer juist voor uw horecaonderneming een zeer verstandige keuze is. Allereerst omdat houten vloeren sterk zijn.  Daarmee is de houten vloer goed bestand voor intensief gebruik.  Hierdoor zou de wat duurdere aanschaf op lange termijn zich uitbetalen.

Daarnaast is de vloer hygiënisch, en ook zeer goed schoon te houden. Hardnekkige vlekken zoals vetvlekken of eten zijn natuurlijk schoon te maken met de juiste reinigingsproducten.

Duurzaam en onderhoudsarm: PVC vloer

Tenslotte, de PVC vloer. Net als de gietvloer, is deze vloer zeer hygiënisch en onderhoudsarm.
Daarnaast, heeft de pvc ook wat extra voordelen zoals zijn duurzaamheid en zijn geluiddempende functie. Het is dus niet voor niets dat de PVC in rap tempo aan populariteit wint. En niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven en horecaondernemingen. De PVC vloer is gemaakt van kunststof. Hierdoor gaat deze vloer erg lang mee, en vraagt de vloer weinig onderhoud.
Dit zijn niet enige voordelen van de PVC vloer. Ook de uitstraling speelt een grote rol. De keuze hierin is namelijk enorm.  Er is keuze uit tal verschillende bedrukkingen, tinten, kleuren en effecten. Mooi! Want de PVC vloer past daarmee tussen alle horecagelegenheden thuis, van bar tot lunchgelegenheid tot restaurant.

 Twijfelt u welke vloer het meest geschikt is voor uw onderneming? Neem gerust contact met ons op.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam